Sport

Kristoffs trener advarer: - Kan få katastrofale følger

Alexander Kristoff er favoritt på bursdagen, men han må også passe seg.

Alexander Kristoff i Team Katjusja etter målgang i lørdagens tempoetappe i Tour de France i Utrecht lørdag. Han endte på en 71. plass.
 • Kurt Arne Nilssen

UTRECHT (Aftenbladet): — Jeg er klar og håper å kjempe om seier. Det hadde vært fint å lage sin egen bursdagspresang. Jeg kan spørre alle i feltet om de vil gi meg den, men jeg tviler litt, sier Kristoff, som søndag blir 28 år.

Følg 2. etappe direkte her klokken 13.50

Den 2. etappen er 166 kilometer lang og går fra Utrecht ut til kysten ved Zélande. Værmeldingene er gode, men rytterne må likevel belage seg på å takle en del vind under etappen. I tillegg er det meldt regn i morgen.

— Jeg vet det kommer til å smelle på slutten hvis det blåser opp og kanskje kommer det litt regn. Jeg regner likevel med at de beste spurterne sitter foran når vi nærmer oss mål, sier Kristoff.

Les også

Kristoffs russiske sjef: - Alexander er nødt til å prestere

— Kan få katastrofale følger

28-åringens trener og stefar, Stein Ørn, er nesten overbevist om at det kommer en velt i løpet av den første etappen.

— Første fellesstart i Tour de France er alltid kjempeproblematisk på grunn av at det er så mye velt. Havner man i en velt kan det få katastrofale følger for resten av touren, sier Ørn.

Han er i tillegg spent på hvor mye vinden kommer til å påvirke kjøringen på den 2. etappen.

Stefar og Kristoff-trener, Stein Ørn.

Sjansene for sidevind er stor på den 166 kilometer lange etappen. Kommer det masse sidevind må rytterne beskytter hverandre for vinden ved å kjøre i såkalte vifter.Den fremste rytteren er den som får størst belastning og derfor bytter lagkameratene hele tiden på å ligge foran. Det er begrenset hvor mange rytter som får plass i en vifte og dermed må det dannes nye vifter bak dem.

— Dette kan sørge for at feltet splittes opp. Det er veldig flott å se på når det skjer, men kanskje litt vanskelig å forstå for de som ikke kjenner godt til hvordan luftmotstanden fungerer, sier Ørn.

 1. Les også

  Slik rangerer Kristoff sine fem beste spurter i karrieren

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SULTEN
  Publisert:

  Vi håper Spor av Nord lykkes. Oslo trenger slike steder.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5