Boasson Hagen vant i Hamburg

Edvald Boasson Hagen viste at han er godt i rute mot VM da han vant Cyclassics Cup i Hamburg søndag.

Edvald Boasson Hagen dokumenterer solid VM-form om dagen. Foto: AFP

Den norske Sky-rytteren slo tyskeren Gerald Ciolek og Borut Bozic fra Slovenia i spurten i det 216,5 kilometer lange rittet. Cylassics inngår i verdenstouren og er det viktigste endagsrittet som arrangeres i Tyskland.

Med søndagens seier viste Boasson Hagen at han fortsatt er i form en drøy måned før VM-fellesstarten i København. Rittet ble avsluttet med flere runder inne i Hamburg, der også bakken Waseberg med stigningsprosent på 16 inngikk.

– Dette var en stor dag for meg. Lagarbeidet vårt fungerte helt supert. Den siste stigningen utgjorde forskjellen, sa Boasson Hagen umiddelbart etter triumfen. I fjor ble han nummer to i det samme rittet.

Alexander Kristoff endte på 14.-plass søndag.

Hushovd parkert

Boasson Hagens lagkamerater begynte å kjøre opp tempoet for alvor med rundt 16 kilometer igjen til mål. Det bidro til at blant andre den tyske forhåndsfavoritten André Greipel ble frakjørt. Heller ikke Thor Hushovd hadde dagen i Hamburg. Grimstad-syklisten valgte til slutt å bryte rittet.

Til NTB forteller Boasson Hagen at alt gikk som planlagt fra start til mål for ham og lagkameratene i Sky.

– Vi kontrollerte feltet og konsentrerte oss om å holde stor fart hele dagen. Da feltet delte seg opp mot slutten var det akkurat det vi hadde planlagt. På oppløpet fikk jeg et perfekt opptrekk av Geraint (Thomas), og jeg hadde forholdsvis god kontroll på spurten.

Spisser VM-formen i Canada

Forrige helg gikk Boasson Hagen til topps sammenlagt i et etapperitt i Nederland og Belgia. Tidligere i sommer vant han to etapper i Tour de France.

Nå venter Grand Prix de Plouay i Frankrike neste helg før de siste forberedelsene til VM gjøres med to endagsritt i henholdsvis Montreal og Quebec by i Canada.

Fellesstarten i VM går 25. september. Boasson Hagen har bestemt seg for å konsentrere seg kun om fellesstarten, og han står derfor over temporittet.

Norge har fått fire kvoteplasser i fellesstarten. Tittelforsvarer Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen er sikre på laget, mens Alexander Kristoff og Kurt Asle Arvesen trolig tar de siste to plassene. Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch er også aktuelle. Reidar Borgersen er Norges representant i temporittet 21. september.