Sport

- Jeg håper å kunne bidra med mer enn bare show

<p>Deryk Engelland er kjent for sine knallharde slag, men i Norge vil han bidra med poeng fremfor minutter i utvisningsboksen.</p>

TRONDHEIMLeangen ishall: Rosenborg ishockeyklubb - Lørenskog hockey. Rosenborgs NHL-spiller Deryk Engelland rydder opp i forsvar
  • Simen Waagsether

ROSENBORG — LØRENSKOG 0-3:

Nesten 3000 tilskuere hadde møtt opp for å se Rosenborg-debuten til Florida Panthers-spiller Jack Skille og Pittsburg Penguins-back Deryk Engelland, som skal spille i Norge til streiken i verdens beste ishockeyliga er over.

Sistnevnte er er kjent som en slagkraftig type, som ikke skyr unna et slagsmål på isen. Nettopp det har han blitt advart mot i Norge.

- Ja, noen av gutta har fortalt meg det, så jeg skal sørge for å passe meg ute på isen, sier Engelland, som ikke fikk mer enn to minutter i utvisningsboksen under torsdagens kamp.

Vil slippe unna bråk

Engelland er ikke ukjent med tresifret antall utvisningsminutter per sesong i den amerikanske ligaen, men håper nå å kunne utvikle spillet sitt, fremfor ferdighetene med nevene, under tiden i Rosenborg.

- Forhåpentlig kan jeg bare spille, og slippe unna slike situasjoner.

Det ble i forkant av kampen mot Lørenskog knyttet store forventninger til de to NHL-importene, som var godt fornøyde med velkomsten i Leangen Ishall.

- Det var en fantastisk velkomst, og det var moro at så mange kom for å se, sier Engelland, som til vanlig er vant til langt høyere tilskuerantall enn det ishallen i Trondheim tåler.

Vil bidra i poengfangsten

Selv om Engelland satte pris på at så mange kom for å se, håper han å kunne bidra med mer enn «bare å være fra NHL».

- Før jeg kom hit leste jeg alt mulig som ble skrevet om «lockouten», men nå er jeg fullt fokusert på oppgavene her. Det er ingen som vet hvor lenge «lockouten» i NHL varer, og nå handler alt om å bidra for klubben her. Nå skal jeg jobbe meg opp i formen, og hjelpe klubben med å skaffe poeng.

- Hva slags NHL-magi bringer du med deg til Trondheim?

— Ikke noe magi, bare knallhardt arbeid, sier Engelland.

- De hever tempoet noe sykt

En som for alvor har merket at NHL-duoen er mer enn bare show, er Vegard Spets, som mener at de to spillerne hever nivået i både trening og kamp. Spets var skuffet etter å ha tapt foran en fullsatt ishall, men var likevel glad for å spille med sine nye lagkamerater under torsdagens kamp.

- Det er veldig kult å spille med dem, de hever tempoet noe sykt. Man lærer noe hele tiden, og man merker at alle ute på isen gir litt ekstra, sier Spets, som får støtte av trener Barry Martinelli.

— Jeg visste at de kom til å gjøre et stort bidrag. Det jeg ikke visste, var hvor positive de de skulle være. Positive på isen, positive på benken, postive på trening. De lærer gutta at det er det enkle som teller. De prøver ikke å på en «fancy» 30 meterspasning, de gjør det enklest mulig.

Les også

  1. Lørenskogs levende vegg ødela NHL-festen

  2. Vil bli NHL-spillere

Les mer om

  1. Ishockey