Sport

Sensasjon i Wimbledon: Tidligere vinner slått ut i første runde

Petra Kvitova på hodet ut av storturneringen.

Petra Kvitova er ute av Wimbledon. Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN

Petra Kvitova var bookmakernes favoritt til å vinne kvinneklassen i Wimbledon, men tirsdag ble hun feid ut av turneringen allerede i 1. runde.

Aleksandra Sasnovitsj fra Hviterussland var et relativt ubeskrevet blad i tennis på toppnivå inntil hun slo den tsjekkiske verdensstjernen 6-4, 4-6, 6–0.

Kvitova har vunnet turneringen to ganger tidligere (2011 og 2014) og har i år vist tegn til å være på vei tilbake til gamle høyder etter knivangrepet som for to år siden ga henne et realt tilbakeslag i karrieren.

Les også

Her støtter 21 av 22 spillere Pride-markeringen. Én nektet.

Blant annet har Kvitova 38 seirer i år, flest av samtlige spillere på WTA-touren. Hun har fem turneringsseirer i år, en av dem i den viktige oppkjøringsturneringen i Birmingham.

Det hjalp henne ikke tirsdag, og 50.-rangerte Sasnovitsj kunne juble over sin største prestasjon. Belønningen er kamp mot amerikanske Taylor Townsend i 2. runde.

– Jeg synes jeg fortjente seieren. Da jeg ledet 5–0 i avgjørende sett føltes det som jeg bare hadde begynt å varme opp. Jeg kunne ha spilt en kamp til, sa Sasnovitsj.

Tittelforsvarer Garbiñe Muguruza er i motsetning til Kvitova videre til 2. runde etter å ha slått den britiske hjemmefavoritten Naomi Broady 6-2, 7–5. Muguruzas mål er å ta seg til Wimbledon-finale for tredje gang siden 2015.

– Det føles godt å være tilbake her. I år planlegger jeg å nyte opplevelsen enda mer, sa 3.-seedede Muguruza etter kampen.

(©NTB)

Les mer om

 1. Tennis

Relevante artikler

 1. SPORT

  Tennisstjernen ble angrepet med kniv. Nå har gjerningsmannen fått sin straff

 2. SPORT

  Williams skrek av frustrasjon da historisk tittel glapp – etterpå hyllet hun motstanderen

 3. SPORT

  Leken slutt for 15-åring. Tenåringssensasjonen sjanseløs i Wimbledon.

 4. SPORT

  21-åring tok karrierens største triumf og ble historisk

 5. SPORT

  Ny stjernesmell i Wimbledon: Den regjerende mesteren slått ut

 6. SPORT

  Serena Williams spiller Wimbledon-finale – 10 måneder etter den dramatiske fødselen