- Vi er en outsider i kveld

Gunnar Pettersen ber oss nordmenn om å dempe forventningene en smule før kveldens nabofight mot svenskene.

  • Arne Hole

Norge har aldri slått Sverige i en viktig kamp. — Det må folk huske på når de ser på kveldens kamp, sier trener Gunnar Pettersen. - Selv om vi slo Kroatia, er vi bare en outsider i kveld. Skal vi ha noen sjanse, må vi være ydmyke og enda smartere enn vi var mot Kroatia. Det svenskene virkelig er flinke til, er å gjøre de rette valgene underveis, understreker mannen som nok skremte en og annen sart sjel da han skjelte ut spillerne under en timeout i går. Det kan nok skje i kveld også.

Svenskene håper.

Gårsdagens overraskende seier ga også svenskene et lite håp om semifinale-spill. Men da må absolutt alle de gjenværende kampene gå Sveriges vei.- Og det er vel like greit å ødelegge for dem med en gang, Kristian Kjelling?- Vi må være tålmodige mot Sverige. De er gode i 6-0, så vi må få dem ut av stilen, sier Ademar-proffen, som sammen med Frode Hagen fikk karakteristikken verdensklasse av Øystein Havang etter gårsdagens jubelkamp mot Kroatia.- Kjelling tok kroatene i skole i underarmsskudd, Hagen i grunnskudd, roser Havang.Hagen har vært med på enda flere Sverige-tap enn Kjelling.- De har byttet ut noen spillere det siste året, men jeg synes de har kommet langt allerede - og de vant jo World Cup. Det er et solid lag der ingenting skjer tilfeldig, sier en ydmyk Hagen. Men han var alt annet enn det da han kom inn i andre omgang mot Kroatia i går.- Vi ble enige før vi dro hjemmefra om at det skal smelle fra venstrebacken. Jeg syns Kjelling og jeg utfyller hverandre fantastisk bra, sier Kiel-proffen med 165 landskamper.

Må ha hjelp.

Norges yngstemann, Kristian Kjelling, ville ikke la seg rive med av superoptimistiske pressefolk som allerede hadde lagt kabalen for en norsk semifinale i håndball-VM. Det kan nemlig skje.Ulempen for Norge er at vi ikke kan bli blant de to beste i puljen uten hjelp fra andre. Kroatia har allerede fem poeng og kan få ni. Serbia og Montenegro har fem og kan også få ni. Men beggekan ikke få ni, ettersom de skal møtes innbyrdes. Norge har tre og kan få syv. Spania kan få åtte.Ender Norge og Serbia og Montenegro begge på syv, går sistnevnte foran på innbyrdes oppgjør. Ender Kroatia og Norge likt, går Norge foran på innbyrdes oppgjør.

Nøkkelkampene.

Kroatia må altså tape både for Tyskland i kveld og Serbia og Montenegro torsdag for at Norge skal komme foran - forutsatt at Norge slår Sverige i kveld og Spania torsdag.Serbia og Montenegro må få med maksimalt ett poeng mot Spania (i kveld) og Kroatia torsdag for at de skal havne bak Norge.Spania bør slå Serbia og Montenegro i kveld og tape for Norge torsdag. Da er ikke de noe å bry seg om.I teorien kan altså Norge fortsatt ende i en VM-finale, men som man skjønner er det langt dit.

<b>Jubel.</b> Gunnar Pettersen og Kristian Kjelling jublet vilt etter seieren over Kroatia. Nå vil Pettersen ha forventningsnivået ned på akseptabelt nivå.