Sport

I dag braker Hammer Stavanger løs: - Det blir ikke ett kjedelig sekund

Roy Hegreberg lover action tre dager til ende når Hammer Stavanger banker løs på motbakkene i Sandnes i dag.

Slik så det ut da rytterne dundret inn i Sarpsborg under Tour of Norway. Nå er det Stavanger og Sandnes som får sykkelsirkuset i fanget under helgens Hammer Stavanger.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Hammer Stavanger ligger an til å bli en fartsfylt og publikumsvennlig sykkelfest i Stavanger og Sandnes. Det er meldt strålende vær hele helgen.

Daglig leder i Hammar Stavanger, Roy Hegreberg, håper folk strømmer til løypene for å ta del i festen.

– Jeg håper folk benytter muligheten til å se de store sykkelstjernene som kommer hit slik at vi får et folkehav i hele helgen. Dette er ryttere med følgere i hele verden og rittet sendes ut til hele verden, dette blir et gedigent sykkelløp, sier Hegreberg.

Les også

  1. Nå er det bekreftet: Flere stjerner kommer til Stavanger

  2. Kaggestad tror på et rekordår for Norge i Tour de France

Publikumsvennlig

Han gjorde unna Tour des Fjords i går. 12 av lagene der kommer til Stavanger for å kjøre Hammer Stavanger. I tillegg kommer også Kristoffs UAE Team Emirates og BMC. 14 lag stiller til start. Hvert lag kan ha med sju ryttere, men bare fem fra hvert lag får kjøre hver etappe.

– Aldri har det vært mer publikumsvennlig å følge et sykkelløp som her. Rytterne kommer til å ha kamera på syklene, det blir liveoverføring av puls, fart og watt. Det blir ikke kjedelig ett sekund, forsikrer Hegreberg.

Selve konseptet Hammer Series er ikke som et vanlig sykkelløp. Dette er en lagkonkurranse fordelt over tre dager.

Rittet starter med en klatreetappe (se faktaboks) med start i Stavanger og målgang i Sandnes. Det laget som samler flest poeng underveis vil vinne etappen og lede konkurransen sammenlagt. Lørdag står sprint på programmet. Da skal rytterne kjører ti ganger i en rundløype mellom Tjensvoll og Stavanger sentrum.

Laget med flest samlede poeng underveis på etappen vinner sprinten, mens laget med flest poeng sammenlagt etter to etapper vil kjøre først ut på søndagens jaktstart.

Laget som går først i mål søndag vinner Hammer Stavanger.

Les også

Kristoff endrer sesongopplegget – vraker ritt i Emiratene: - Det blir for lett og for mye «ferie»

Roy Hegreberg er daglig leder for Hammer Stavanger.

– Et unikt innblikk

Det er ikke bare rytterne som kommer. Lagene har med seg sine svære lagbusser, lastebiler til utstyr, i tillegg til følgebiler. Basen blir Stavanger Forum. Der overføres rittet på storskjerm i tillegg til at det blir andre aktiviteter.

I dag dundrer alt av busser og biler inn i Sandnes i forbindelse med målgangen der i kveld. Det blir et spektakulært skue.

– Du får sett hele sirkuset. Det blir et unikt innblikk i sykkelsporten, sier Hegreberg.

Han tror effekten av Alexander Kristoffs deltagelse blir stor.

– Han er vår største sykkelstjerne og en av landets største idrettsprofiler, han sykler på hjemmebane, og har et fantastisk konkurranseinstinkt. Han har ikke lyst til å svikte hjemmepublikumet.

Les mer om

  1. Tour des Fjords
  2. Stavanger Forum
  3. Alexander Kristoff
  4. Sykling