Sport

Silje Solberg: - Ikke noe større press uten Katrine Lunde

— Jeg føler ikke at jeg har noe større press på meg fordi Katrine Lunde ikke er med, sier Silje Solberg før generalprøven på VM.

Katrine Lunde er vraket til det kommende europamesterskapet. Dermed må Silje Solberg leve med forventningene. Foto: NTB scanpix

  • Arne Hole

HAMAR (Aftenposten.no): Uttaket av keeperparet til VM er blitt den store snakkisen i håndballmiljøet. Spørsmålet var: Får Silje Solberg eller Kari Aalvik Grimsbø følge Katrine Lunde til VM? Men så var det ikke det som var spørsmålet likevel. Thorir Hergeirsson tok ut Solberg og Grimsbø. Lunde sitter hjemme i Rostov og er reserve.

— Presset på meg er ikke større i år enn i fjor. I fjor ble Kari skadet, og så sto vi igjen med Emily (Stang Sando) og meg. (Katrine Lunde var gravid.)

- Hvis du og Kari spiller dårlig, kommer helt sikkert kritikken av uttaket?

— Ja, det gjør den sikkert, men jeg kan ikke styre hva mediene skal skrive, sier Silje og virker like rolig som om det bare var skolissene som skulle knytes.

Les også

Herrem om EM på hjemmebane: - Jeg må få en unge innen den tid

Måtte ta blindtarmen

Silje ble forsinket i sesongoppkjøringen på grunn av en blindtarmoperasjon. Under en landslagssamling i Førde bar det rett på operasjonsbordet. Og i stedet for å gå inn gjennom et lite hull, ble Silje skåret opp. Det var metoden sykehuset behersket best. Men dermed ble også rekonvalesensperioden lengre.

solberg.jpg

— Jeg gikk glipp av oppkjøringen og kom rett til første seriekamp. Deretter fikk jeg en liten strekk bak kneet. Men jeg har stått stabilt hele veien og er på god vei, forsikrer Silje, som ble kåret til EMs beste keeper da Norge tok gull i fjor .- Kari og jeg er et godt team. Vi liker begge å ta ansvar. Kari gjorde det i OL og ble kåret til beste målvakt. Dette er ikke noe nytt for oss, sier Silje og gleder seg til møte med russerne i Gjøvik Fjellhall torsdag kveld. Samme lag er motstander i VM-åpningen.

Tok ut etter formen

Keepertrener Mats Olsson sammenlignet i fjor Katrine Lunde med Cecilie Leganger. Ja, mer enn det. Han kalte henne Norges beste gjennom tidene!

- Men nå er Katrine passert av både Silje og Kari?

— Jeg liker best å snakke om de som er her, ikke de som ikke er her. Vi har tre målvakter i verdenstoppen – og i tillegg Emily Sando, som er blant de 10-12 beste i verden. Kari og Silje er per dato nærmere toppformen enn Katrine. Det handler ikke om at de to andre har passert henne, men dagsformen avgjør, sier Olsson.

Virker like skremmende

Kritikerne av keeperuttaket har brukt som argument at motstanderne jublet da de hørte at de skulle slippe å møte Katrine Lunde. Det tror ikke Olsson.

— Nå skal de møte OLs beste og EMs beste. Jeg tror motstanderne har respekt for Norges målvakter uansett hvem som står. Det eneste landet som kan konkurrere med oss er Brasil. Deres målvakter ble kåret til VMs beste i Brasil og i VM i Serbia. Bortsett fra det er Norges målvakter de tøffeste og møte. De holder et høyt nivå uansett hvem vi kommer med.

- Kan Lunde komme inn igjen til OL?

— Selvfølgelig. Håndball er ferskvare. 21. desember (dagen etter VM-finalen i Herning) starter vi vurderingen av hvem vi skal ha med oss til EM-kvalifiseringen mot Romania, Litauen og Hviterussland. Og så starter OL-forberedelsene. Vi vurderer hele tiden, og alle fire skal få full støtte med egne programmer, sier Mats Olsson, som spilte 294 landskamper for Sverige.

Det borger for en viss vurderingsevne.

Les også

  1. - Terroren skremmer meg ikke fra Paris

  2. Håndballekspert sjokkert over Lunde-vraking

Les mer om

  1. Håndball