Sport

Lihaug: - Hvis jeg ikke hadde vunnet, ville jeg lagt opp

Tim-Robin Lihaug (22) tok en overlegen knockoutseier mot den tyske veteranen Slavisa Simeunovic (35).

Tim-Robin Lihaug var helt overlegen i lørdagens kamp.
  • Magnus Wikan

— Det er jo deilig å kunne gå tidlig fra jobb noen ganger. Jeg får jo ikke overtidsbetalt heller, så det var bare å få det gjort, sier Tim-Robin Lihaug.

Det skulle nemlig ikke gå lang tid før man kunne se hvor kampen bar i København. 22-åringen fra Hjelteryggen hadde full kontroll på sin motstander Slavisa Simeunovic fra første sekund. Da signalet gikk for andre runde, var den tyske veteranen allerede sliten, og mot slutten av runden skulle han få nok.

Et hardt venstreslag mot kroppen var nådestøtet og Simeunovic' trener kastet inn håndkleet. Han måtte rett og slett avbryte kampen for å skåne sin elev, som måtte ta telling.

Lihaug tok dermed sin ellevte proffseier på overlegent vis – med en teknisk knockout.

Enkel motstand

— Han ville vært en farlig motstander om jeg hadde latt ham komme inn i kampen, men jeg gikk tøft ut og fikk inn noen harde slag. Det kunne jeg se at han ikke likte. Jeg tror egentlig at han ville gi seg etter første runde, sier Lihaug.

TV-kommentatorene lurte på om han i det hele tatt var blitt svett da Simeunovic måtte gi seg. Kampen så nesten litt parodisk ut.

- Var motstanden for enkel?

— Hadde jeg ikke slått ham, så hadde jeg gitt meg med boksing. Det presset la jeg på meg selv før kampen, for jeg visste at jeg var bedre dersom jeg var på, sier Lihaug, og legger til:

— Etter tre lange og tøffe kamper på rad, tenkte nok Sauerland at de ville gi meg en litt lettere motstander. Da er jeg glad for at jeg vant så overbevisende som jeg faktisk gjorde, sier 22-åringen.

Endelig ny knockout

Seieren var Lihaugs sjette knockoutseier i karrieren, og den første under ledelse av Ulf Johansen og Ole Klemetsen. Trenerduoen har fulgt opp strilen de siste fire kampene.

- Hvordan var det å endelig vinne på knockout igjen?

— Etter at Ulf og Ole tok over, har jeg også fått tøffere matching. Jeg har trengt litt tid på å tilpasse meg nivået. Men jeg jeg visste knockouten ville komme før eller siden, så det er ikke noe jeg har tenkt mye på, sier Lihaug.

Nå skal han hjem til Bergen i halvannen uke. Like etter begynner oppladningen til en ny kamp, som mest sannsynlig er rett rundt hjørnet.

— Det må være en god følelse for Lihaug å ha en slik kamp etter den lange kampen han hadde sist. Nå trenger han nesten ikke rehabiliteringstid og kan gå i ringen igjen allerede i mai, sa bokseekspert Roar Petajamaa i Viasat Sports studiosending.

Les også

  1. Alt handler om å bli best for Lihaug: - Det er et ensomt liv, men det er slik jeg vil ha det

  2. Havnaa klar for ny proffkamp

Les mer om

  1. Boksing