Sport

Hushovds gulltrener mener Boasson Hagen var altfor lojal mot Kristoff

— Edvald var unødvendig snill, sier Atle Kvålsvoll. Selv var Boasson Hagen irritert over at han ikke syklet for VM-medalje.

LOJAL: Edvald Boasson Hagen nektet å være med på å kjøre inn VM-vinner Peter Sagan. – Det kan hende jeg var litt for lojal i dag, men jeg fulgte bare planen, sier han. Her er han sammen med kjæresten Marlen Kristensen etter VM-rittet søndag.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

RICHMOND (Aftenposten): Edvald Boasson Hagen forholdt seg lojalt til den taktikken som var planlagt før fellesstarten i VM. Altfor lojalt mente Atle Kvålsvoll, tidligere norsk proff, landslagssjef og verdensmester Thor Hushovds trener:

— Da jeg så løpet trodde jeg han hadde nok med å ligge på hjul. Men på intervjuene etterpå virket det som om han hadde noe å kjøre med. Da burde han bare blitt med i Greg van Avermaets forsøk på å kjøre inn Peter Sagan. Det valget burde han tatt selv. Han blir altfor snill dersom han sier at han bare fulgte taktikken, understreket Kvålsvoll.

Fått med deg denne?

Les også

Kommentatorene raste etter VM-spurten - nå varsler TV 2-sjef reaksjoner mot UCI

Peter Sagan stakk med rundt to kilometer igjen. Belgiske Greg van Avermaet jaget etter med en strålende frisk Edvald Boasson Hagen på hjulet.

Aftenposten sto sammen med en rekke belgiske journalister de siste minuttene av rittet, og de var rasende på nordmannen som ikke hjalp til med å kjøre inn Sagan.

— Skulle ikke dra

— Jeg var bra posisjonert foran, men planen var at jeg skulle følge og ikke gjøre noen ting og bidra, så da fikk jeg ikke gjort det, sa Boasson Hagen.

Atle Kvålsvoll mener Edvald Boasson Hagen burde kjørt for egne sjanser.

Atle Kvålsvoll synes Boasson Hagen bare skulle gått «all in» sammen med van Avermaet.— Ja, dersom noen skulle klare å kjøre inn Sagan så måtte det vært de to. Om de hadde samarbeidet tror jeg de kunne klart det. Jeg tror ikke han kunne gjøre noe mer for Kristoff og er ikke sikker på om han visste hvor lagkameraten var. Da er det bare å gripe sjansen, slår Kvålsvoll fast.

Les også

Kristoffs plan etter jubelsesongen: Kan droppe Tour de France

I ettertid er nok Boasson Hagen enig i den konklusjonen.

— Kristoff sa at jeg kunne følge, men ikke dra. Det var det jeg gjorde. Planen var å vente, sier han.

- Ble du felt av taktikken?

— Det er vanskelig å si, jeg kunne kanskje fått en andre- eller tredjeplass. Men det ble det ikke.

Dette sa Alexander Kristoff om samarbeidet og taktikken:

— Jeg slet egentlig litt hele dagen, så jeg ga Edvald litt fritt leide mot slutten. Han skulle nøytralisere de bruddene som gikk. Dersom han hadde klart å bli med Sagan, kunne han kanskje vunnet, forklarte Kristoff, som lenge så ut som om han var totalt sjanseløs. Likevel dukket han opp og tok fjerdeplassen. Edvald Boasson Hagen ble nummer 20. ## - Kanskje var jeg for lojal?

Da Edvald Boasson Hagen hadde fått den hektiske innspurten litt mer på avstand innrømmet han at han kanskje hadde gjort et feil valg.

-Jeg er litt irritert på at jeg ikke hang på Sagan, eller at jeg ikke samarbeidet med Van Avermaet inn mot den siste bakken. Han ville at jeg skulle være med å dra og vi kunne jobbet bra sammen, sa rudsbygdingen til NTB.

– Det kan hende jeg var litt for lojal i dag, men jeg fulgte bare planen, la han til.

Les også

  1. Første VM uten norsk medalje på fire år

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen
  2. Alexander Kristoff