Sport

Nå handler alt om VM for Kristoff

Etter blodslitet i Tour de France tillater Alexander Kristoff seg én uke ferie. Deretter rettes fokuset mot sesongens neste store mål – VM i Richmond.

STORSLÅTT BAKGRUNN: Feltet på sisteetappen i gang med rundene på Champs-Élysées. Alexander Kristoff ute til venstre.
  • Kurt Arne Nilssen

PARIS (Aftenbladet): Søndag syklet han inn til 3. plass på den prestisjetunge sisteetappen på Champs-Elysees. I mål konstaterte han at Katjusja nok en gang var uheldig i avslutningen og at årets Tour de France har vært en skuffelse.

Les også

Kristoff ledet ti meter før mål - slått igjen på Champs-Élysées

Etter målgang fikk han likevel en opptur da han etter tre uker endelig ble gjenforent med sine nærmeste. Mandagen tilbragte han i den franske hovedstanden sammen med familien, før de tok kveldsflyet hjem til Stavanger.

ENDELIG HJEM: - Det skal bli fantastisk å få ham hjem igjen, sier Kristoffs kone, Maren Kommedal. Hun ga han et velfortjent kyss etter 21 blytunge etapper Frankrike rundt.

Hangler

I løpet av den neste uken skal 28-åringen restituere seg og forhåpentlig kvitte seg med sykdommen som plaget ham de siste dagene av touren. Han legger ikke skjul på at kroppen er ganske nedkjørt etter tre ukers blodslit på sykkelen i Nederland, Belgia og Frankrike.

  • Jeg hangler litt, men nå blir det en uke ferie med rolig trening. Så er det å begynne på igjen og sikte seg inn mot Artic Race, sier Kristoff.

I fjor havnet Kristoff på 2. plass i sammendraget i Artic Race og kunne i tillegg slå i bordet med to etappeseirer. Målet er å levere minst like bra i år. Uken etterpå venter det tradisjonsrike sykkelløpet Vattenfall i Tyskland. Også der imponerte han stort da han vant fjorårets utgave.

  • Vattenfall er det største sykkelløpet i Tyskland og det er viktig for Alexander å gjøre det bra der. Ikke minst med tanke på å kapre viktige UCI-poeng, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn til Aftenbladet.

Skal evaluere

Verken Kristoff eller Stein Ørn har lagt skjul på at de er skuffet over at det ikke ble noen etappeseier i Tour de France. 28-åringen var heller aldri i nærheten av å kjempe om den grønne trøya. Den kapret Peter Sagan, mens André Greipel vant fire etapper. I motsetning til Kristoff og for eksempel John Degenkolb, hadde verken Sagan eller Greipel noen god vårsesong. I Tour de France var rollene snudd på hodet.

Les også

Nedtour for Kristoff

Nå varsler Ørn at de etter sesongslutt vil ta en stor evaluering og se på om de neste år skal endre på planene. Tidligere har Team Kristoff hintet om det kanskje ikke er optimalt for Kristoff å kjøre Tour de France, all den tid det blir stadig færre etapper der spurterne har gode muligheter til å stikke av med seieren.

Samtidig er det slik at Katjusja betaler lønnen til Kristoff og den er på ganske mange millioner kroner. Ingen andre ritt er i nærheten av å gi laget like mye medieeksponering og russerne ser nok at han stiller på startstreken i Frankrike også neste sesong.

FAMILIETRØST: Alexander Kristoff fikk en god klam av sønnen Leo etter tredjeplassen på Champs-Élysées. Katjusja-syklisten var glad for å være med familien igjen, men skuffet over årets Tour de France.

— Vi skal ta en total evaluering av situasjonen. I utgangspunktet vil vi kjøre Tour de France, men klassikerne på våren betyr utrolig mye. Jeg registrerer likevel at både Greipel og Sagan var dårlige på våren, men leverte godt i Tour de France, sier Ørn.

VM det store målet

Selv om det er viktig å levere gode resultater i de kommende løpene, er det VM i Richmond som er det neste store målet for Kristoff. I utgangspunktet er løpene imellom Tour de France og VM en viktig del av oppkjøringen til verdensmesterskapet, men Kristoff vil gjerne pynte ytterliggere på hans fantastiske statistikk med 18 individuelle seirer i 2015. Løypen i Richmond passer Kristoff prefekt og Storhaug-ekspressen er blant de største favorittene til å stikke av med seieren.

Ørn vil ikke se for langt fram i tid.

  • Det viktigste nå er at Alexander restituerer seg før han begynner å fokusere på høstsesongen, sier Ørn.

Les også

  1. Frykter sykdom kan ødelegge Kristoffs VM-forberedelser

  2. Tinkov: - Sky-dominans skyldes ikke penger

  3. Tidenes beste Tour de France for TV 2

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff