Sport

Tour de France-favoritt Froome misset dopingtest

– Det var en veldig frustrerende episode for meg, sier sykkelstjernen.

Chris Froome har hele veien vært klar på at han ikke bruker prestasjonsfremmende midler.
  • NTB

Tour de France-favoritt Chris Froome bekrefter at han uteble fra en dopingtest tidligere i år.

30-åringen skal ha vært på ferie i Italia med kona Michelle da dopingtesten skulle ha funnet sted. Personalet på hotellet der de to bodde skal ha nektet å slippe antidopingmyndighetene inn.

– Den første morgenen vi var der, dukket myndighetene opp klokken sju på morgenen. Hotellet nektet dem tilgang til rommet vårt. De nektet også å gi dem muligheten til å ringe oss, sier Froome.

— Veldig frustrerende

Da stjernesyklisten og kona kom til frokost skal de ha blitt gjort oppmerksom på at antidopingmyndighetenes besøk.

– Det var en veldig frustrerende episode for meg. Jeg anket og forsøkte å forklare omstendighetene for dopingjegerne, men i bunn og grunn må jeg ta på meg ansvaret, sier Froome.

– Jeg burde ha gjort hotellet oppmerksom på at de kunne dukke opp. Jeg har lært leksa mi, tilføyer han.

Les også

Bobil blir Froomes nye våpen i Touren

Idrettsutøvere er forpliktet til å opplyse antidopingmyndighetene om hvor de til enhver tid oppholder seg. Tre missede dopingtester resulterer i utestengelse i 12 måneder.

Froomes innrømmelse kommer samtidig med at en annen av Storbritannias største idrettsstjerner, friidrettsikonet Mo Farah, må svare på en rekke dopingrelaterte spørsmål. OL-mesteren på 5.000 og 10000 meter skal ha misset to dopingtester i forkant av sommerlekene på hjemmebane i London i 2012. Nylig publiserte i tillegg BBC en dokumentar der Frarahs trener Alberto Salazar knyttes til dopingbruk. (©NTB)

Les også

  1. Froome stakk av og vant sammenlagt