Oilers nærmer seg «byttå» etter kontroversiell scoring

(Stavanger Oilers - Storhamar 3–2, 3–0 i kamper) Oilers hamret pucker mot en innbitt kanadisk murvegg, men til slutt klarte hjemmelaget å rive ned veggen – og sikret matchpuck på Hamar søndag.

KONTROVERSIELL: Rob Bordson (t.h.) var mannen som til slutt fikk hull på byllen i kamp tre av NM-finalen – på ulovlig vis, mener Storhamars Eirik Salsten.

Stavanger Oilers skjøt, og skjøt, og skjøt – men Evan Buitenhuis holdt Storhamar-buret rent i 1. periode med 18 redninger.

I motsatt ende kom ikke Patrick Thoresen & co. til et eneste skudd på mål på de første 12 minuttene.

Men fullstendig mot spillets gang traff en Martin Rønnild-pasning en Oilers-skøyte. Henrik Holm ble satt ut av spill og pucken bare skled forbi ham.

– Det var deilig å få den første scoringen. Vi var litt passive i starten, sa Jonas Djupvik Løvlie til TV 2 i pausen.

I andre periode utlignet Rob Bordson i det som var en svært kontroversiell situasjon der Storhamars målvakt ble dyttet inn i målet.

– Jeg kan ikke fatte at det blir godkjent. Hvordan kan han dømme mål på det der? Det er helt vanvittig dømming, jeg blir helt målløs, og mål endrer kamper, sier Storhamars Eirik Salsten til TV 2.

MISFORNØYD: Eirik Salsten fyrte løs mot dommeren i pausen.

Det var Ludvig Hoff som endte opp med å meie Storhamar-keeperen inn i eget mål, men dommerne mente Storhamars Samuel Solem var minst like skyldig i dytten, og lot dermed målet stå.

– Vi ser det er kraftig kontakt med målvakt, men vi er ikke helt sikre på hvordan det skjer på isen. På bildene ser vi at det er en kamp foran mål, og det ser ut som det er Solem som initierer kontakten, og derfor er det mål, sier tidligere NHL-dommer Marcus Vinnerborg til TV 2.

Buitenhuis hadde ingen mulighet til å holde den pucken ute av buret, men fortsatte storspillet, og holdt Storhamar inne i kampen.

Fem minutter før den andre pausen rotet dog bortelaget det til i egen sone, og Tommy Kristiansen fikk en gratismulighet. Den nektet han å sløse bort, og vippet pucken i nettet bak Storhamar-målvakten.

– Jeg tror ikke det er det som avgjør kampen, vi ville det her mer enn Storhamar, sier Kristiansen om det kontroversielle 1–1-målet.

Så tok det ikke mange sekundene før Dan Kissel hadde økt ledelsen til 3–1.

Storhamar virket kjørt i tredje periode, men 23 sekunder før slutt var det en ny siddisskøyte som pekte Storhamars vei.

Igjen var Holm utspilt.

Men 23 sekunder var for lite til at Storhamar kunne få en utligning.

Dermed kan «byttå», som de kaller kongepokalen i Rogaland, sikres allerede søndag. Da drar atter en gang lagene til Hamar for å spille i CC Amfi. Om det blir hjemmeseier der tar lagene turene tilbake til Stavanger for kamp 5 tirsdag.

Men 3–1-målscorer Kissel vil ikke vente med å ta seieren til de er tilbake på egen is.

– Vi skal definitivt prøve å ta den på søndag, sier Kissel.