Live på VG+ Sport i kveld: Franske OL-helter bokser på Roland Garros

Tungvektsutfordrer og OL-gullvinner Tony Yoka (29) møter ubeseirede Petar Milas (26) fra Kroatia i hovedkampen på stevnet der flere franske OL-helter skal i aksjon på VG+ Sport i kveld.

Roland Garros i Paris er mest kjent for French Open og tennis, men fra kl. 20.30 i kveld kan VG+ Sport-abonnenter se proffboksing fra det berømte anlegget.

  • Ca 20.40: Igor Mikhalkin mot Mathieu Bauderlique
  • Ca 21. 50: Souleymane Cissokho mot Ismail Illiev
  • Ca 22.30: Tony Yoka mot Petar Milas

29 år gamle Yoka ble fransk idrettshelt da han i 2016 slo britiske Joe Joyce i OL-finalen i super tungvekt, og ble nasjonens første olympiske mester i den tyngste vektklassen.

Doping-utestengt

Året etter ble han profesjonell, og vant sine tre første kamper. Han ble spådd en lysende proffkarriere, og sammenlignet med ikke helt ukjente Anthony Joshua, som tok OL-gullet i super tungvekt i 2012.

Men i 2018 ble Yoka utestengt i ett år av det franske antidopingbyrået fordi han hadde hatt «no show» på tre dopingtester i løpet av det siste året.

KAMPKLARE: Tony Yoka og Petar Milas avbildet på torsdagens innveiing i Paris.

Til tross for at han hele tiden hevdet sin uskyld var ikke Yoka tilbake i ringen før i juli 2019.

Siden da har den 201 cm høye fighteren vunnet syv nye kamper, deriblant EM-tittelen i tungvekt mot belgiske Joel Tambwe Djeko i mars i år. Yoka står med ti seirer, åtte på knockout, og null tap så langt i proffkarrieren, og er for øyeblikket rangert som den 15. beste tungvekteren i verden av boxrec.

Yoka er storfavoritt mot Milas, men sistnevnte er ubeseiret på sine 15 proffkamper og kan skape trøbbel for Yoka i de ti stipulerte rundene i en kamp der det altså ikke er noen tittel på spill.

Les også

Tok et siste farvel med boksetrener Ulf Johansen

OL-HELT: Tony Toka poserer med gullmedaljen etter seieren i Rio for drøyt fem år siden.

En annen fransk boksehelt fra 2016-OL skal gå tittelkamp på kveldens stevne. Mathieu Bauderlique tok bronse i lett tungvekt i Rio, og har siden da rukket å gå imponerende 21 proffkamper.

Han har bare ett tap, og står med 11 knockoutseirer før møtet med russiske Igor Mikhalkin (24–2, 11 KO) i en 12 runders kamp der EM-tittelen i lett tungvekt står på spill.

Vinneren av oppgjøret vil gjøre et hopp på rankinglistene og nærme seg utfordrerposisjon til VM-titlene. Mikhalkin vant for øvrig EM-tittelen i 2014, og forsvarte den tre ganger. Mikhalkin gikk også VM-kamp om WBO- og IBO-tittelen i 2018, men tapte på teknisk knockout mot Sergej Kovalev.

BRONSEBOKSERE: Mathieu Bauderlique (t.v.) og Souleymane Cissokho avbildet foran Eiffeltårnet i Paris etter hjemkomsten fra Rio i august 2016.

Den første av de tre kampene som vises på VG+ Sport i kveld er Souleymane Cissokho mot russeren Ismail Iliev. Den kampen er stipulert til ti runder i super weltervekt, og det interkontinentale WBA-beltet ligger i potten.

30 år gamle Cissokho er ubeseiret på 13 proffkamper – med åtte seirer på knockout – og er for tiden rangert som nummer 37 i verden på boxrec.

Det er tre uker siden VG+ Sport viste VM-kampen der Yordenis Ugas møtte legenden Manny Pacquaio: