Sport

Kuldesjokkert Riiber slo tilbake etter disk – vant igjen

Han ble disket lørdag, og søndag ble hopprennet avlyst på grunn av vind. Da skulle ikke noen få kuldegrader stå i veien for ny Jarl Magnus Riiber-triumf, selv om han ikke helt visste hva han gikk til.

KALDT: Jarl Magnus Riiber hadde aldri før gått skirenn under så kalde forhold, men leverte.
  • Mattis Holt, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg har ikke gått så kaldt før, så jeg håper ikke jeg vil ødelegge karrieren på det. Jeg sliter jo litt med astma, så jeg håper ikke dette ødelegger de nærmeste helgene, sa Jarl Magnus Riiber til NRK da han var ute og kjente på kulden tidlig på dagen.

Iskald vind satte en stopper for hopprennet, så torsdagens prøveomgang måtte tas i bruk, og der var det Riiber som hadde sikret seg det beste utgangspunktet av de norske.

I samme løype som Therese Johaug nettopp hadde tatt igjen fjorten sekunder på Frida Karlsson, var oppgaven den samme for Riiber: 14 sekunder opp til Johannes Lamparter.

Johaug brukte to runder på å hente Karlsson. Riiber trengte bare én for å være i ryggen til østerrikeren.

DUO: Jarl Magnus Riiber gikk lenge sammen med Johannes Lamparter, men en teknisk detalj inn i den siste bakken avgjorde.

Lørdag var hoppdressen noen millimeter for smal.

– Jeg skulle tatt en ekstra brødskive. Det er små marginer. Den dressen har passet før, sa Riiber til Viaplay da.

Han mistet dermed muligheten til å følge opp fredagens triumf lørdag. Men søndag var han tilbake på seierstokt i ettermiddagsmørket i Finland.

Det ble en duell mellom ham og Lamparter, og Riiber brukte meterne inn i den siste «sprintbakken» på å skaffe seg en liten luke. Den klarte han å opprettholde hele veien opp, og nordmannen kom i ensom majestet inn på stadion i Finland.

Hans andre seier for sesongen.

Jens Lurås Oftebro startet som nummer fem, men klarte å karre seg opp på pallen med et sterkt løp.

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Vintersport
  3. Ruka