Sport

Nærmer seg RBK: Milojevic er i Trondheim

Pragmatisk, tøff og god taktisk. Det er noen av ordene som kan brukes for å beskrive Milos Milojevic. Mandag landet han på Værnes.

Milos Milojevic har trent Hammarby siden juni i år.
  • Steffen Stenersen
    Journalist
  • Petter Rasmus
    Journalist

Som meldt tidligere mandag ettermiddag er Rosenborg nå i samtaler med Milos Milojevic om jobben som ny trener, etter at Kjetil Knutsen skal ha takket nei.

Milojevic har lenge vært en aktuell mann for RBK, og nå kan han bli klubbens nye trener. Mandag landet han i Trondheim hvor han skal i møter med RBK-ledelsen.

Nidaros har snakket med Milojevic på Værnes. Han ønsket ikke å kommentere noe som helst.

Men hvem er denne serbiske treneren egentlig? Dette sier de som har fulgt treneren og sett hva han har gjort.

Les også

Knutsen skal ha takket nei: RBK snakker med Milojevic

Veldig god taktisk

Tidligere Vålerenga-spiller Bojan Zajic ble kjent med Milojevic gjennom en felles bekjent da sistnevnte trente Mjällby. Nå snakkes de ofte på telefon.

– Milos kan de fleste systemer, og vet hva han gjør. Han har ingen fast foretrukket formasjon. Med Hammarby har han spilt både 3-4-3 og 5-3-2. Men han kan også spille 4-3-3. Slik er han spesiell. Han analyserer motstanderen og finner det beste oppsettet. Han er veldig god taktisk.

– Har dere snakket sammen om RBK-jobben?

– Jeg vet ikke hvor mye jeg kan si om det. Men jeg tror RBK-jobben passer ham godt. RBK trenger en god trener, og det kan være Milos. 100 prosent, sier Zajic.

Milan Jevtovic, tidligere Rosenborg-spiller nå Odd, kjenner godt til navnet Milojevic.

– Milos kom til Røde Stjerne da jeg dro, så jeg har aldri trent under ham. Men jeg har snakket med gamle lagkamerater der, og alle elsket ham. Til tross for at Stankovic var sjefen, ble det sagt at Milojevic var den viktigste mannen i klubben. At han gjorde en veldig god jobb.

– Jeg er ikke så overrasket over at han nå kan ta over RBK. Det er en god trener, sier Jevtovic.

Et spørsmålstegn

Daniel Nannskog følger Allsvenskan for SVT. Han er mer avmålt i sin vurdering, og sier han gjerne skulle sett mer av Milojevic for å felle en endelig dom.

– Han har ikke gjort noe veldig stort inntrykk. På den korte tiden han har vært i Hammarby har man aldri fått noen wow-følelse. For meg er han fortsatt et spørsmålstegn, sier den tidligere storscoreren for Stabæk, som samtidig understreker at serberen har et godt rykte i Sverige etter det han gjorde med Mjällby.

Milojevic tok Mjällby til opprykk i 2019 før han ble assistent under Dejan Stankovic i Røde Stjerne.

Alexander Axén er ekspert for svenske Discovery og har tidligere uttalt seg om Milojevic til Adresseavisen.

– Han har spilt mest 3–4–3, men er pragmatisk og endrer gjerne taktikk etter kampbildet, sier han - og fortsetter:

– Jeg vil si at Hammarby hadde en offensiv trener i forgjengeren Stefan Billborn (som fikk sparken i vår). Milojevic har fått litt mer orden på forsvarsspillet. Selv om man har scoret mye etter at han kom inn, så er det litt mer forsiktig og balansert.

Les mer om

  1. Rosenborg BK