Sport

Brann-kapteinen: Ingen uttalelse fra spillerne før kampen lørdag

Det er fremdeles uavklart om de tolv som var på nachspiel vil stå frem.

Kaptein Daniel Pedersen og resten av spillergruppen har enn så lenge ikke tatt oppfordringen fra trener Eirik Horneland.
  • Øystein Vik
    Journalist i BT

Onsdag denne uken ba trener Eirik Horneland de tolv som var på det famøse nachspielet om å stå frem med navn. Den hansken har spillerne foreløpig ikke tatt opp.

Fredag ga Brann-kaptein Daniel Pedersen denne beskjeden til alle som venter på en respons fra spillerne på trenerens sterke oppfordring.

– I dag og i morgen har vi fokus på kampen (mot Strømsgodset lørdag). Og så jobber vi videre med saken på mandag, sier Pedersen til BT.

Brann-trener Horneland har tidligere uttalt at han mener de tolv nachspielgjestene bør stå frem blant annet for å unngå mistanke mot den delen av spillergruppen som ikke var på Stadion natt til tirsdag i forrige uke.

– Jeg har vært tydelig

Horneland sier igjen at offentliggjøring av de tolv navnene er opp til spillerne.

– Jeg har vært veldig tydelig på hva jeg oppfordret til. Det står jeg for, men de eier dette fullt og helt selv. Vil de ikke, så respekterer jeg det, Horneland.

– Er du ikke skuffet over at du ikke får en respons når du var så tydelig?

– Jeg har fått respons, jeg. Det har vært gode diskusjoner og de har bra argumenter for og imot. Nå er dette opp til spillerne, sier Brann-treneren.

Han prøver nå å forberede laget til lørdagens kamp borte mot Strømsgodset. Han er forberedt på at Brann kan bli møtt med ukvemsord og hån av hjemmefansen som følge av nachspielskandalen.

– Jeg har ikke peiling på hvordan spillerne er forberedt på det, sier Horneland.

Brann-treneren antyder at den danske keeperen Mikkel Andersen, som har vært borte fra trening i en periode etter nachspielet, men er tilbake nå, ikke kommer til å være i troppen mot Strømsgodset.

Fredag trente Andersen for seg selv, mens det var de to andre keeperne Håkon Opdal og Eirik Holmen Johansen som deltok i selve spilløkten. Horneland sier det går an å tolke situasjonen ut i fra det.

– Men troppen skal jeg gi til spillerne først, sier Horneland.

Bård Finne, Petter Strand og Kasper Skaanes var skadet til forrige kamp, men er tilbake nå.

– Dere drar dette litt langt, jeg er en fotballtrener, sier Eirik Horneland om alle spørsmålene han får om Brann-krisen.

– Ikke uenige

Daniel Pedersen sier at spillerne har snakket mye sammen om sjefens oppfordring de siste dagene. På spørsmål om det er uenighet innad i spillergruppen rundt det å skulle stå frem med navn, svarer kapteinen:

– Vi er ikke uenige, som sådan, men det er et arbeid som foregår med klubben. Det kommer når det kommer. Det er ikke noe vi skal gjøre forhastet eller
halvveis. Det tar litt tid, bare, sier han.

– Det er en vanskelig situasjon. Det er ikke bare å gjøre det. Det skal gjøres ordentlig, på riktig måte og det skal være noe alle kan stå inne for, sier Pedersen videre.

Vanskelig situasjon

Den 29 år gamle dansken har vært kaptein i Brann under tre trenere. Både Lars Arne Nilsen, Kåre Ingebrigtsen og nå Eirik Horneland har latt Pedersen bære kapteinsbåndet. Han svarer slik på spørsmål om hva han som kaptein tenker om saken.

– Jeg mener at vi skal ha klarhet på best mulig måte. Vi skal komme videre, og det er det vi jobber med.

– Du sa en måte å komme videre på er å komme ut med noe, mener du at dere bør si noe offentlig?

– Det er noe vi snakker om og vi skal ta stilling til. Arbeidet pågår.

Pedersen svarer slik på spørsmål om ikke spillerne har satt treneren i en vanskelig situasjon med å ikke gi en respons på oppfordringen.

– Det er ikke bare enkelt. Det skal gjøres ordentlig og på en måte alle kan stå inne for.

Les mer om

  1. SK Brann
  2. Eirik Horneland