Aspenes ble rørt etter å ha slått Thingnes Bø

Sverre Dahlen Aspenes (24) ble den eneste til å slå Johannes Thingnes Bø (29) i sprint denne sesongen. Skatval-skiskytteren tok NM-gullet på 10-kilometeren i Alta.

Sverre Dahlen Aspenes (24) ble den eneste til å slå Johannes Thingnes Bø i sprint denne sesongen. Skatval-skiskytteren tok NM-gullet på 10-kilometeren i Alta.

Med feilfri skyting og god fart i sporet sikret Aspenes gullet. Han var svært rørt etter triumfen. Skatval-utøveren mistet broren sin i fjor sommer.

– Det har vært en jævla tøff sesong og et tøft år. Det blir mye tvil og mye dritt, rett og slett. Det å stå her i dag og gjøre årets beste løp på slutten av sesongen, betyr mye, sa Aspenes til NRK.

– I sommer mistet jeg broren min, det er ikke noe jeg unner noen. Jeg har tenkt mye på ham i høst og i vinter. Jeg er så takknemlig for alle som har støttet meg, fortsatte han.

Tidligere i år tok 24-åringen to EM-gull på normaldistanse og jaktstart.

– Det er veldig spesielt med Sverre. Det er egentlig litt vanskelig å beskrive, sa en tydelig beveget rekruttrener Anders Øverby.

– Vondt

Vetle Rype Paulsen tok sølvet, 23,8 sekunder bak Aspenes, mens Thingnes Bø endte på bronseplass. Thingnes Bø bommet én gang fredag.

– Det var tungt. Det var maks med en medalje, sa Thingnes Bø.

– Spesielt den historien er ubeskrivelig. Det er bare vondt hele greia. Det å ha et fellesskap og gode venner både i trening i konkurranse er ekstremt viktig. Det synes jeg vi i skiskytter-Norge har. Det er et samhold der som er utrolig sterkt, sa stryningen om Aspenes' historie.

Sprintkonge

29-åringen avsluttet nylig en enorm verdenscupsesong der han vant samtlige sprintrenn. Han tok 16 enkeltseirer i verdenscupen.

I tillegg tok han medalje i alle renn i årets VM (fem gull, ett sølv og én bronse). Fredag måtte han se seg slått.

Det er fellesstart lørdag, før sesongen avsluttes med stafett søndag.

Maren Hjelmeset Kirkeeide tok gullet på kvinnenes sprint tidligere fredag. (NTB)