Opptur for Lundby – Opseth mister VM-plass: – En skrell

PLANICA (VG) Maren Lundby (28) var blant de 10 beste på tirsdagens trening i Planica. Det gjør at hun får en plass på det norske laget til torsdag. Det gjør ikke Silje Opseth.

FORM: Maren Lundby viser lovende form før VM.

Bare Anna Odine Strøm hoppet bedre enn Maren Lundby av de norske på tirsdagens trening. Den største overraskelsen var likevel hoppingen til Silje Opseth. Hun er på 7. plass i verdenscupen, men hoppet dårligst av de norske og kommer derfor ikke til å hoppe normalbakkerennet i VM på torsdag.

Det norske trenerteamet bekreftet etter treningen at Lundby, Strøm, Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth er de fire som hopper kvalifiseringen på onsdag.

– Det er en skrell at Silje ryker. Laget må nå være klart. De andre jentene er ikke bare litt bedre heller, sier NRK-ekspert Anders Bardal til VG.

– Det er en stor overraskelse, sier ekspertkollega Johan Remen Evensen.

Trener Christian Meyer fortalte til VG før tirsdagens trening at de ville ha «amerikansk uttak». Det vil si at de som hoppet best på treningen, er klare for verdensmesterskapets første hoppøvelse. Det bekreftet

Hva skjer av sport denne uken? I VGs nye sportskalender får du oversikt

SKUFFET: Silje Opseth var tydelig skuffet etter tirsdagens trening.

I comeback-sesongen har det til tider gått trått for Lundby. I verdenscup-sammendraget ligger hun på 34. plass, svakest plassert av de norske VM-utøverne.

På tirsdagens trening var hun helt oppe blant de 10 beste.

– Det Maren gjør begynner å ligne på noe. Når hun er topp 10, er det kort vei opp. Nå kan hun vinne gull, mener Bardal.

Som regjerende verdensmester i stor bakke er Lundby automatisk kvalifisert til det rennet, men det var et større spørsmål om hun skulle få hoppe normalbakkerennet på torsdag.

Det norske laget har fire plasser, som fem kjempet om. Opseth må nå se på Lundby, Strøm, Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth hoppe.