Sport

Mowinckel utenfor topp ti i Østerrike

Molde-alpinisten endte som nummer 13 i Bad Kleinkirchheim.

Ragnhild Mowinckel klarte ikke å bli blant de ti beste i lørdagens super-G-renn i Bad Kleinkirchheim.

Ragnhild Mowinckel åpnet sterkt, men tidelene fløy unna mot slutten av lørdagens super-G i østerrikske Bad Kleinkirchheim. Hun endte til slutt på 13.-plass.

Molde-alpinisten har i det siste imponert mot verdenscupeliten i super-G. Like før jul gjorde hun karrierebeste da hun tok seg inn på pallen etter en sterk tredjeplass i Val d`Isère.

Lørdag fikk Mowinckel det hakket tøffere og var langt unna en ny pallplass. Hun startet strålende og var i ledelsen med 15 hundredels sekund ved første mellomtid, men så røynet det på. Tiden gikk styggfort, og ved tredje mellomtid var hun bak med 1,43 sekunder.

Til slutt var 25-åringen i mål 1,91 bak vinneren Federica Brignone. Italieneren slo Lara Gut fra Sveits med 18 hundredeler, mens hjemmehåpet Cornelia Hütter tok den siste pallplassen. Sistnevnte var 0,46 sekund bak vinnertiden.

Mowinckel var Norges eneste deltaker i rennet.

USAs fartsdronning Lindsey Vonn hadde ingen toppdag i den østerrikske traseen. Hun måtte tåle en skuffende 9.-plass og var hele 1,43 sekunder bak Brignone. Det var hennes første konkurranse på en drøy måned.

Seieren var Brignones sjuende i verdenscupen og hennes andre i super-G. I romjula vant hun storslalåmrennet i Lienz.

Søndag står utfor på verdenscupprogrammet i Bad Kleinkirchheim.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel
  2. Alpint