VM-sølv til Norendal etter avlyst finale

Grunnet sterk vind ble VM-finalene i slopestyle avlyst søndag. Kvalifiseringsresultatene ble dermed gjeldende, og Silje Norendal tok med det sølvmedaljen.

Silje Norendal tok VM-sølv i Park City.
  • 100% Sport

Slopestylefinalene i Park City i Utah ble først utsatt og deretter avlyst grunnet kraftig vind. Reglene sier at kvalifiseringsresultatene da blir gjeldende, og med 88,75 poeng tok Norendal sølvet bak 17 år gamle Zoi Sadowski-Synnot fra New Zealand. Hun noterte 91,75 poeng og vant med klar margin.

– Jeg er veldig fornøyd med å komme på annenplass i dag! Jeg visste at forholdene kunne bli vanskelige og at resultatet fra i går kunne bli stående. Målet mitt i går var derfor å kjøre et finalerun og å bli topp tre – det klarte jeg, sier Norendal i en pressemelding fra Brettforbundet.

Kjip avlysning

For Mons Røisland gjorde avlysningen at han ikke hadde noen mulighet til å få medalje. 22-åringen var ikke blant de seks som tok seg direkte til finale fra kvalifiseringen. Han måtte veien om semifinale, der han var best, men han endte bak de seks direktekvalifiserte på den endelige lista.

– Kanselleringen var veldig kjip for min del, fordi jeg ikke fikk satt mitt beste «run» og vist meg på mitt beste. Men sånn er det, man kan ikke styre været. Og beslutningen om å avlyse var helt riktig. Det var altfor mye vind til å kjøre, sier han.

Chris Corning fra USA vant gullet med 93,25 poeng, mens canadiske Mark McMorris fikk sølvet slått med et kvart poeng.

Reddet VM

Det ble et redusert VM for de norske snowboardkjørerne. Big Air-konkurransen ble avlyst på grunn av dårlige værforhold, og tre av de norske gutta ble utslått i lørdagens slopestylekvalifisering. En av dem var Ståle Sandbech, som slo seg da han falt i første omgang og valgte å stå over den siste. Landslagssjef Per Iver Grimsrud er derfor svært glad for VM-medaljen til Norendal.

– Først og fremst er jeg glad på Siljes vegne, men sølvmedaljen redder VM for vår del. Vi hadde et mål om flere medaljer både for kvinner og menn, men den sjansen fikk vi ikke, sier han.

Nå skal de norske tilbake til Oslo og prøve det nye hoppet i Oslo Vinterpark før de reise til USA igjen for å delta i US Open.

(©NTB)