Sport

Birdie-kongen

Hadde golf handlet bare om birdier, ville Henrik Bjørnstad toppet Nationwide Tour. Han har 66 på fire turneringer!

  • Arne Hole

Etter å ha startet sesongen i Panama, Australia og New Zealand, spiller Henrik Bjørnstad denne uken før første gang på «hjemmebane» i USA. Nordmannen har åpnet sesongen bedre enn han pleier og ligger på 10. plass totalt etter de fire første turneringene. To ganger har han vært blant de ti beste.

Bjørnstad har spilt inn 65000 dollar allerede – bare 45000 dollar mindre enn han greide på hele fjorårssesongen. For å havne blant de 25 beste – de som rykker opp til PGA-touren – må han trolig spille inn 210-220000 dollar totalt.

66 birdier på tilsammen 16 runder. Der er det ingen andre som greier å følge nordmannen, som har 4,12 birdier pr. runde. Men andre toppspillere gjør færre bogeyer og scorer på det.

I dag, torsdag, starter Bjørnstad på Chitimacha Louisiana Open, der det ligger 550000 dollar (3,5 millioner kroner) i potten. Men nå må han regne med skjerpet konkurranse når alle de beste amerikanerne kommer for fullt.

Live scoring / resultater fra ukens turnering Bjørnstad var på PGA-touren i 2006, men greide ikke å beholde kortet og har de to siste sesongene spilt i divisjonen under, på Nationwide Tour.

Les mer om

  1. Golf