Sport

Tour des Fjords regner med statsstøtte

Arctic Race of Norway blir tilgodesett med 15 millioner kroner i det foreløpige statsbudsjettet, Tour des Fjords håper på det samme.

KAN FÅ STATSSTØTTE: Det var folkefest i Stavanger under avslutningen av Tour des Fjords. Rittet håper på statsstøtte, når forhandlingene om statsbudsjettet 2016 tar til i høst.
  • NTB

STAVANGER: — Vi er ikke tilgodesett i statsbudsjettet som ble lagt fram onsdag, rett og slett fordi vi var litt sent ute, men hos våre stortingspolitikere er det tverrpolitisk enighet om at dette bør inn i forhandlingsrundene i høst.

Les også

Kristoffs plan etter jubelsesongen: Kan droppe Tour de France

— Når budsjettet vedtas i Stortinget før jul, regner jeg med at vi ligger inne, sier Tour des Fjords-direktør Roy Hegreberg til Aftenbladet.

Flyttes til sensommeren

Han legger til at det taler til Tour des Fjords fordel at det er lokal eid. Artic Race har franske eiere.

Det internasjonale sykkelforbundet, UCI, har godkjent at rittet flyttes fra mai til månedsskiftet august/september og at Tour des Fjords får en høyere kategori.

Les også

Kommentatorene raste etter VM-spurten - nå varsler TV 2-sjef reaksjoner mot UCI

Det betyr enda flere store lag og stjerner i 2016. Budsjettet skal økes fra 14 millioner i år til 18 millioner kroner neste år.

Ja til Artic Race

– Arctic Race har bare på få år blitt et stort, internasjonalt sykkelritt. Rittet skaper positiv aktivitet i Nord-Norge, sier næringsminister Monica Mæland.

Allerede i midten av august kunne Artic Race-sjef Knut-Erik Dybdal røpe overfor lokalaviser i Nord-Norge at rittet hans ville få statlig støtte, men han ville ikke røpe summen av støtten, som altså nå er foreslått å ligge på 15 millioner kroner.

Les også

Vil flytte Tour des Fjords til høsten

Det forutsettes at støtten kan tildeles i tråd med regelverket i EØS-avtalen.

Pengene hentes fra Nærings— og fiskeridepartementet. Regjeringen ønsker å støtte rittet de tre neste årene.