Byåsen-trener Claus Mogensen:Dette blir nøkkelen i sølvkampen

Byåsen valset over Skrim. Samtidig ga Tertnes-tap et lite pusterom i jakten på sølvmedaljene.

Byåsen-trener Claus Leth Mogensen.

Skrim – Byåsen 24-37 (9-16)

Byåsen ledet fra start til slutt i 37-24-seieren i Kongsberg – trøndernes sjuende seier på de åtte siste kampene. Og som en liten bonus: Tertnes’ 23-25-tap mot Oppsal sørget for to poengs forsprang i sølvkampen når sju kamper gjenstår.

Byåsen-trener Claus Mogensen erkjenner at laget for alvor er med i kampen om å være best i Norge bak suverene Larvik.

— Vi hadde et mål om medalje, men det er klart vi ser at sølvmedaljene er innenfor rekkevidde. Det ligger der og trigger litt ekstra. Vi har meget godt selvtillit om dagen, men håndball er ferskvare, sier Mogensen.

Tap ga størst selvtillit

Selv om de sju seirene har gitt solid trygghet i det unge Byåsen-mannskapet, mener Mogensen det ene tapet har gitt den største selvtilitten. For selv om medaljerivalene Glassverket, Oppsal og Vipers Kristiansand er slått på løpende bånd etter jul, er det 29-32-tapet mot Larvik på bortebane som har gitt mest energi.

— Da vi klarte uavgjort hjemme mot dem i høst, var vi lykkelige. Jeg har også vært tilfreds med hederlige tap tidligere. Men denne gangen var vi skuffet. Den har gitt oss selvtillit. Vi har vist at når vi er nært vårt beste, er vi vanskelig å slå, sier Mogensen.

Og kommer med Byåsens nøkkelmomenter i sølvkampen – på oppfordring fra Adresseavisen:

— Vi må fortsette å trene godt. Der er grunnlaget for den gode perioden nå. Det viktigste punktet blir å fortsette å spille solid i forsvar, noe som også har vært nøkkelen i de fleste kampene så langt. Med et godt forsvar, kan vi slå hurtig kontra. Vi er svært vanskelig å stoppe dersom vi får til det, sier Byåsen-treneren.

Transportetappe

Keeperredninger av Andrea Austmo Pedersen og kontringer av høy klasse ga tidlig momentum i det som ble en transportetappe mot Skrim. Etter at hjemmelaget reduserte til 2-3 etter fem minutter, sørget åtte Byåsen-scoringer en komfortabel 11-4-ledelse til bortelaget midtveis i den første omgangen – et sjumålsforsprang som holdt til pause.

2.omgang ble dermed en ren parademarsj for et spillesugent Byåsen, med Maria Hjertner i spissen. Seks scoringer etter hvilen, sju totalt, gjorde høyrebacken til toppscorer for Byåsen der samtlige ni utespillere noterte seg for minst ett nettsus. Til slutt endte det med trettenmålsseier.

— Det var en kamp der vi fikk rullert mye på laget, men vi hadde overtaket uansett hvilke konstellasjoner vi stilte med. Vi hadde overskuddet og spilte solid hele veien. Det sier litt når keeperen deres ble kåret til deres beste selv om hun slapp inn 37 mål, sier Mogensen - som møter sluttspurtens antatt tøffeste motstandere i Halden, Tertnes og Vipers i de tre neste hjemmekampene.

— Det er kamper som selvfølgelig får stor betydning for utfallet. Det blir viktig å fokusere på neste kamp. Tenker vi for langt fram, glipper det fort, sier Mogensen.