Boasson Hagen: - Vil være med på å prege Tour of Norway

Skal gi Kristoff og Nordhaug kamp om førsteplassene i Tour of Norway.

Edvald Boasson Hagen gleder seg til å konkurrere igjen.

Nesten to måneder etter at han brakk kragebeinet er Edvald Boasson Hagen endelig klar for å konkurrere igjen. Tour of Norway var i flere år et slags hyllestritt til opplendingen, med løype forbi huset han vokste opp i og målgang i Lillehammer. Han har vunnet rittet sammenlagt to ganger.

Foran første etappe som går fra Årnes til Sarpsborg onsdag er MTN-Qhubeka-rytteren spent på hvor han står. Men som han sier:

— Jeg bør være med på å prege rittet.

Lenge siden siste seier

Det begynner å bli svært lenge siden han sist gikk til topps i et sykkelritt. Det er gått nesten 23 måneder siden han syklet raskest på den individuelle NM-tempoen i Grimstad 2013. Hans siste internasjonale seier kom 4. juni 2013 i Critérium du Dauphiné.

Boasson Hagen håper å kunne gi både Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug kamp om seiere på både enkeltetapper og sammenlagt.

Alexander Kristoff var vår sesongens store sykkelrytter internasjonalt og er i utgangspunktet favoritt til å kunne spurte hjem tre etappeseire. Sammenlagt er kanskje Lars Petter Nordhaug den aller største favoritten. Han har fått med seg et sterkt Sky-lag for å fortsette suksessen fra da han vant Tour de Yorkshire i starten av denne måneden.

Hardere løyper

Treningskameratene Boasson Hagen og Nordhaug har sammen rekognosert deler av årets løype, først og fremst tredje og fjerde etappe, som begge har tøffe stigninger.

— Det var tøffere enn jeg hadde trodd. Profilen favoriserer ikke Alexander Kristoff med tanke på å vinne sammenlagt, men han har jo vært veldig sterk. Lars Petter Nordhaug er nok en av favorittene, ja.

-Jeg klarte å holde følge med Lars Petter på treningene, så det var bra. Jeg har også fått et sterkt lag rundt meg, så jeg er positiv, sier Boasson Hagen.

En av de sterkeste hjelperytterne hans er Serge Pauwels, en mann de mest sykkelinteresserte nok husker best fra Giro d’Italia i 2009 da han syklet for Thor Hushovds Cervélo. Belgieren ville kjempet om en etappeseier om det ikke hadde vært for at lagets sportsdirektør Jean-Paul van Poppel mistet hodet og beordret Pauwels tilbake i feltet for å hjelpe Carlos Sastre.

Stadig smerter

Boasson Hagen, som fylte 28 år 17. mai, innrømmer at han ikke er helt kvitt smertene etter kragebensbruddet.

— Jeg kjenner det litt når jeg drar til og spurter ordentlig. Men det blir mindre og mindre vondt dag for dag. Det er ikke farlig, så det er bare å trå til, mener Edvald Boasson Hagen.