Sport

– Vinner jeg denne kampen, godtar jeg kun to ting

Alexander Jacobsen vil ryste britene enda en gang.

OPPMERKSOMHET: Etter at Alexander Jacobsen knocket ut britiske Tim Wilde i februar har det vært mye oppmerksomhet rundt den bergenske MMA-utøveren. Nå går han inn for å ryste britene igjen når han skal gå ny kamp i London fredag.
  • Benedicte A. Bakken
    Benedicte A. Bakken

Etter at MMA-utøver Alexander Jacobsen knocket ut britiske Tim Wilde foran flere tusen tilskuere i London, fikk han kontrakt med den anerkjente MMA kamp-arrangøren Cage Warriors. Nå er bergenseren tilbake i London, og har planer om å ryste britene enda en gang.

– Cage Warriors har vist at de vil satse på meg og interessen rundt meg er blitt stor etter forrige kamp. Jeg satser på en like sterk seier denne gangen, sier Jacobsen.

Og om det skulle skjer har Jacobsen klare krav:

– Vinner jeg denne kampen godtar jeg kun to ting, tittelkamp eller å komme inn i UFC. Jeg har ikke tid til noe annet. Nå har jeg smakt på europatoppen, og har med livet som innsats blitt en såpass profesjonell fighter. Jeg fighter ikke for gøy, sier 29-åringen.

Les også

I februar knocket han ut den britiske storfavoritten i London. Nå har han fått proffkontrakt

Ingen nerver

Dagen før den viktige kampen er Jacobsen på en shoppingrunde i Londons gater når BT snakker med ham på telefon.

– Dette er ikke det jeg pleier å gjøre før kamp, spøker Jacobsen, som samtidig nyter tilværelsen:

– Det er deilig å koble helt av og ikke tenke for mye. Det skal jeg gjøre nok av på fredag.

Jacobsen møter britiske Tom Green som er hele 188 centimeter på sokkelesten. Dette mot bergenserens 175 centimeter. Noen nerver er det imidlertid ikke å spore hos Jacobsen.

– Foreløpig har jeg ikke kjent noen nerver. Jeg er jo selvfølgelig spent, men jeg har visualisert denne kampen mange ganger, og trent så mye på det jeg skal gjøre. Det blir som en vanlig dag på kontoret, sier Jacobsen lattermildt.

Les også

«Herregud! Der kom han ut av ingenting!»

– Han er nok favoritt

Etter seieren over Wilde i februar har Jacobsen økt treningsmengden og fått et stort team bestående av trenere og terapeuter rundt seg.

– Jeg har jobbet hardt de siste månedene, og har utviklet meg mye den siste tiden. Jeg føler meg kjappere og sterkere, sier Jacobsen.

Trener Niclas Johansson tror Jacobsen er favoritt.

– Green har en god statistikk, men han har ikke møtt den motstanden som Alexander har, sier Johansson, som er klar på hva som blir viktig for å ta seieren:

FAVORITT: Trener Niclas Johansson (til v.) tror Alexander Jacobsen er favoritt før møtet med britiske Tom Green i London.

– Han må legge press og gjøre det ukomfortabelt for ham. Green er lang og eksplosiv, så det blir ekstra viktig å legge press på ham tidlig, rett og slett.

Kan ta sin åttende seier

Jacobsen har tidligere slitt med å være helt med fra start i kamp, men i denne kampen blir det særlig viktig å endre på dette.

– Han er veldig farlig de første minuttene, så jeg er nødt til å være helt påskrudd i starten og unngå de verste treffene. Jeg har jobbet mye med å komme fortere i gang og skal være våken fra start, sier Jacobsen.

Bergenseren er strålende fornøyd med motstanderen, som har ti seire på rad. Jacobsen står med syv og kan ta sin åttende.

– Green er aggressiv, så får vi se hvor aggressiv han tør å være mot meg. Dette blir en god kamp. Jeg gleder meg veldig.

Kampen mellom Alexander Jacobsen og Tom Green streames i hele 120 land. Start norsk tid er fredag kl. 22.00 og kan sees på Viaplay.

Les også

  1. NRK beklager nakenbilder: – Det var ikke grove scener

  2. Orlov og Brann-treneren har helt forskjellig syn på cupmålene

  3. Grønner roser Nest-Sotras ballkunstner: – Han lurer rundt som en slange

  4. Samler inn tusenvis av fotballdrakter til slumbarn i Brasil

Les mer om

  1. MMA
  2. Kampsport