Sport

Svensk skicrosstjerne bevisstløs etter stygt fall på trening

Operert for blødninger i hjernen etter å skadet hodet i fall.

Holmlund ligger på andreplass etter de første rundene i 2016/2017-sesongen.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Den svenske skicrosstjernen Anna Holmlund fra Sundsvall ligger i kunstig koma på intensivavdelingen på sykehuset i Bolzano, Italia. På trening foran årets siste verdenscuprenn i Innichen krasjet hun og slo hodet kraftig. Hun mistet bevisstheten i fallet, og ble straks fløyet til sykehuset i Bolzano.

– Hun kom litt i ubalanse etter et hopp og slo hodet rett ned i bakken. Hun klarte ikke å ta seg for, det gikk så fort, sier den svenske landslagsjefen Joar Båtelson til Expressen.

Holmlund kjører for det norsk/svenske landslaget, og ligger så langt på annenplass i verdenscupen. I Sotsji-OL i 2014 vant hun bronse, og hun har også bronse fra VM i 2011. Hun kjører på samme lag som norske Marte Høie Gjefsen.

Les også

Reagerer sterkt på valg av ny landslagssjef: - Urovekkende signaler

Her er Anna Holmlund i aksjon i mars i år. På tredjeplass ligger hennes norske lagvenninne, Marte Høie Gjefsen.

Legene på sykehuset konstaterte blødninger i hjernen, og Holmlund ble akuttoperert. Etter operasjonen ble hun lagt i kunstig koma.

– Man må alltid gå utifra at en hodeskade er alvorlig. Hvor alvorlig kan ikke jeg avgjøre, men vi har fått beskjed om at operasjonen har vært vellykket, sier sportssjef for det norsk/svenske landslaget, Joar Båtelson til Expressen.

Beskjeden fra legene tirsdag kveld er at tilstanden har stabilisert seg.

– Annas tilstand har stabilisert seg litt. Legene sier det er en stor fordel at hun er så sterk og i fysisk toppform, sier sportssjef på det svenske landslaget, Joar Båtelson, til SVT tirsdag kveld.

Rapportene tirsdag morgen var «forsiktig positive», skriver nyhetsbyrået TT.

– Det er samme status som tidligere, men verdiene hennes er stabile. Det er positivt, sier Båtelson til Aftonbladet.

Familien til Holmlund er på vei til sykehuset i Italia.

– Vi har det naturligvis ikke så bra, og vet bare det som står i pressemeldingen, sier Lars Holmlund sier han til Sundsvalls Tidning.

Les mer om

  1. Skicross