Sport

Landslagssjefen: – En god følelse av at vi er på gang

Ingen klarte å ta knekken på håndballdamene i Møbelringen Cup.

SEIER: Katrine Lunde stengte buret da det gjaldt som mest i kampen mot Russland. Norge er dermed ubeseiret i årets Møbelringen Cup. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

 • Benedicte A. Bakken

Norge–Russland 27–27

Etter uavgjort mot Russland søndag, ble Norge vinnere av årets Møbelringen Cup. Etter kampene mot Sør-Korea, Ungarn og Russland sto Norge ubeseiret til slutt i den siste oppkjøringen før VM.

– Vi har gjort det litt bedre kamp for kamp. Vi møtte også gradvis bedre motstandere. Det vil si, vi møtte den sterkeste motstanderen i siste kamp. Med tanke på at vi møtte stigende motstand, synes jeg at vi har tatt noen steg, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson som oppsummerer formen til Norge slik:

– De gode periodene har vært veldig bra, så detter vi litt ut innimellom. Angrepsspillet er i store deler rimelig bra, men vi kan være mer tålmodige og mer nøyaktig. Og så kan vi være litt råere når vi kommer alene med målvakt. Det er litt småting her og der som vi kan finpusse og jobbe med. Det kan bety noen færre mål imot, og noen flere scoringer.

– Går dere inn i VM med en god følelse?

– Jeg som trener har en god følelse av at vi er på gang. Men så vet vi aldri. Nå skal vi få restituert, trent godt og få en god oppkjøring før kampen på lørdag.

Norge best fra start

Norge startet best, og i løpet av de første to et halvt minuttene hadde Norge fått inn tre fulltreffere mot Russlands null. Men Russland viste ganske raskt at stillingen ikke samsvarte med hva de kom for. Utover i 1. omgang ble det jevnere, men Norge holdt stort sett et lite overtak takket være gode kontringer.

Etter halvspilt omgang var stillingen 6–6, men Norge hadde mer godt angrepsspill på lager. Fem minutter senere ledet nemlig Norge 11–8. Minuttet senere satte Nora Mørk inn sin andre så langt for kvelden, og økte til en firemålsledelse på stillingen 12–8.

Russland tok innpå mot slutten av omgangen, mye på grunn av keeper Viktoriia Kalinina. Men takket være dobbeltredning av Katrine Lunde i Norge-målet sekunder før pause, gikk Norge til pause med ledelse på stillingen 14–13.

– Jeg synes vi begynte veldig bra. Den 1. omgangen var egentlig den beste. I 2. omgang blir forsvaret litt passive, men jeg synes vi fikk justert litt inn, og så får vi justere litt mer til uken, sier Lunde.

Thriller-avslutning

2. omgang startet langt mer jevnt, og ti minutter ut i omgangen var det Russland som ledet 19–17. Russerne fortsatte å øke presset, og etter halvspilt omgang hadde de økt ledelsen til 22–19.

Men Norge brettet opp ermene, og i løpet av få minutter hadde de hentet inn igjen russerne og det sto likt på 22–22. Det så med andre ord ut til å bli en thrilleravslutning på årets Møbelringen Cup.

Det ble det til de grader. Med fem minutter igjen på klokken sto det igjen likt på stillingen 26–26, og da Katrine Lunde disket opp med nok en mesterlig redning like etter utliknelsen, gikk stemningen i taket i Sotra Arena.

Stemningen ble ikke noe dårligere av at Heidi Løke sendte Norge i ledelsen på 27–26 da klokken tikket inn i kampens tre siste minutter.

Straffekonk

Med ti sekunder igjen på klokken kom Russland på skuddhold da det sto likt på 27–27. Men keeper Lunde hadde ikke tenkt å la seieren glippe, og med nok redning sikret hun straffekonkurranse for Norge.

Men straffekonkurransen var mer en formalitet, for Norge var allerede erklært vinner av Møbelringen Cup på målforskjell.

Etter fem straffer lå lagene likt på 31–31. Dermed skulle kampen avgjøres på et og et kast. Russland var først ut, men Lunde gjorde som hun hadde gjort gjennom hele kampen, og reddet da det gjaldt som mest. Nora Mørk fulgte opp med scoring, og Norge vant kampen på 32–31. Dermed ble Norge ubeseiret i årets Møbelringen Cup.

– Det har vært forskjellige motstand og ulike ting som vi har fått trent mye på. Det er bra. Sør-Korea var offensive og raske, mens mot Ungarn var det mer en slitekamp. Mot Russland var det tøft. Jeg synes at vi har prestert bra alt i alt, sier keeper Lunde som sammen med resten av laget er klar for VM:

– Første kamp blir jo mot Ungarn, så vi vet hva vi går til. Men det blir veldig gøy. Nå skal vi trene litt først, og det pleier å hjelpe litt det også når ting får satt seg litt mer, sier landslagskeeperen.

VM spilles i Tyskland 1–17. desember.

Les mer om

 1. Katrine Lunde
 2. Heidi Løke
 3. Nora Mørk
 4. Håndball
 5. Kvinnelandslaget håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Mørk: - Vi har mer å gå på

 2. SPORT

  Os-jenten debuterte da Norge utklasset Sør-Korea: – Jeg fikk gåsehud

 3. SPORT

  Tangen så kjæresten slite seg til seier

 4. SPORT

  Håndballjentene fikk seg en skikkelig VM-vekker: – En god lærepenge for oss

 5. SPORT

  Norge feide russerne av parketten i kvartfinalen: – Jeg kan nesten ikke tro det

 6. SPORT

  Her er de nye landslagsdraktene til håndballjentene