Sport

Bruker Dale Oens ismaskin for å bli OL-klar

<p>All verdens utstyr tas i bruk for å lege skulderskaden slik at svømmeren Ingvild Snildal kan prestere i OL.</p>

Shanghai, Kina 20110722. Svømmer Ingvild Snildal under trening fredag ettermiddag i forkant av FINA verdensmesterskap for svømmerne som starter opp søndag i Shanghai.Foto: Christian Thomassen / Scanpix
  • 100% Sport

23-åringen slo sin svært fleksible skulder ut av ledd under et høydeopphold i Sierra Nevada i Spania for tre uker siden.

Slikt skaper usikkerhet før hun skal ut på 100 meter butterfly allerede lørdag 28. juli i London.

Skaden gjorde at det er blitt mye alternativ trening på henne den siste tiden. Det nylig avsluttende NM i Oslo gikk uten jenta fra Asker.

Onsdag reiser hun og de to andre OL-uttatte utøverne på en 13 dager lang treningssamling i Rijeka i Kroatia. Der overlates ingenting til tilfeldighetene i forsøket på å få henne tilbake i konkurranseform.

Hjelp

– Vi har med masse utstyr til Kroatia, blant annet en ismaskin som Alexander (Dale Oen) kjøpte under det siste oppholdet i USA. Olympiatoppen har to av disse, og jeg har fått lov til å ta med en til Kroatia. Ismaskinen er kjempetung og er til hjelp for stabilisering av skulderen. Vi har også med en terapislynge som henger ned fra taket, og tillegg får jeg hjelp av fysioterapeut, sa Snildal da NTB snakket med henne på Olympiatoppens precamp i Oslo tirsdag.

Snildal virket positiv med tanke på motstanden hun har møtt de siste ukene.

– Jeg føler at jeg har mer kontroll på skulderen nå og føler meg tryggere på at dette kommer til å gå bra. Jeg må tenke positivt. Forhåpentlig får jeg trent normalt igjen fra kommende uke, sa Snildal.

Mål om finale

Da hun skadet seg, fikk hun høre at hun kom til å ha vondt i tre uker. De tre ukene er unnagjort kommende fredag. Hun prøvde seg med butterflytrening sist uke, men fikk vondt i etterkant og den treningen måtte avbrytes igjen.

Snildal tok nylig gull i EM på 100 meter butterfly.

– I OL er målet å svømme ned mot det beste jeg gjorde med superdrakt. Det håper jeg skal kunne holde til en finale. Da skal jeg uansett presse meg. Det er ikke så farlig om jeg får litt vondt etter at OL er over.

Gode tester

Landslagstrener Petter Løvberg forsøker også å holde optimismen oppe. Snildal er ikke syk, hun har kun måttet tilpasse treningen sin de siste tre ukene.

– Hun gjennomførte sitt livs beste tester bare to dager før hun fikk skulderen ut av ledd, og hun har perset på landtrening. Ernærings— og restitusjonsmessig har det heller aldri gått bedre. Men det er selvsagt alltid ubeleilig at slike skadeproblemer dukker opp. Ulempen er at hun ikke har fått nok butterflytrening den siste tiden, og hun har dermed ikke kunnet opprettholde det anaerobe trykket. Det må hun få gjort den kommende perioden. Grunnformen er utrolig bra og det tekniske fungerer, men hun må få orden på det fysikalske. Disse problemene varte litt lenger vi hadde antatt, sa Løvberg til NTB.

Ingvild Snildal skal etter planen også svømme 200 meter butterfly i OL.

(©NTB)

Les mer om

  1. Svømming