Sjekk Oilers-backens bart!

<p><strong> <i>BILDEGALLERI:</i></strong> Se de bartefine Oilers-spillerne.</p>

Movember1
  • Ola Fintland
movember2
movember3
movember4
movember6
fevang

Oilers-backen Michael Brandasu har trimmet håret på brystkassen og lar barten gro for en god sak. Målet er å samle inn 100.000 kroner.

— Jeg vet ikke om det ser så veldig bra ut, men jeg gjør det for en god sak, sier Michael Brandasu med et smil. Sammen med resten av spillerne i Oilers ønsker han å samle inn penger til Movember-kampanjen.

- I fjor fikk jeg inn 25.000 kroner. I år skal vi gjøre det som et lag, og vi har mål om å samle inn 100.000 kroner. Prostatakreft får ikke så mye oppmerksomhet, og det er noe mange menn ikke våger å snakke om. Da er det bra å gro bart og vise at man bryr seg, sier Martin Strandfeldt.

Onsdag ettermiddag fikk han med seg lagkameratene Kurt Davis, Dan Kissel og Michael Brandasu til Brødrene Fevangs Barberstue i Øvre Holmegate. Der fikk de barbert bort skjegget og trimmet hårene på overleppen for å få bedre fasong på bartene til kampanjestart i dag, 1. november.

Movember er en stiftelse som oppfordrer menn over hele verden til å anlegge bart i november. Den første Movember-mustasjen så dagens lys i Australia i 2003. Stiftelsen ble opprettet året etter, og siden har bartekampanjen spredd seg til over 20 land. Målet er å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt menns helse, med fokus på prostatakreft.

Siden 2004 har over 1,9 millioner deltakere samlet inn mer enn 1,6 milliarder kroner.