Sport

Lot seg smigre av Northug-skryt

WHISTLER (Aftenposten.no): — Men jeg er nok ikke favoritt, sa svenskenes store håp på mandagens 15 kilometer, Marcus Hellner.

Er dette favoritten på 15 km langrenn? Ja, om man skal høre på Petter Northug. Til h. Johan Olsson som også skal gå mandag.
  • Kurt B.M. Haugli

Hellner visste ikke helt hva han skulle svare etter at Petter Northug tidligere på dagen hadde utpekt ham til favoritt på 15 km fri på mandag.

I natt norsk tid holdt det svenske langrennslaget sin pressekonferanse i OL-byen Whistler. Ikke en treningsdrakt var å se. De svenske løperne mandag – Hellner, Daniel Richardson, Anders Södergren, Johan Olsson – var dresset opp i den svenske OL-troppens fineste stas.

Bare seks sist

At Hellner bare ble nummer seks i Canmore i et løp hvor ingen av de norske OL-løperne deltok, hindret ikke Petter Northug i å utpeke den jevngamle Gällivare-løperen til favoritt på mandag.

Det er tross alt mannen som tross alt tok 4. plass sammenlagt i årets Tour de Ski.

Selv om Hellner på en måte er smigret når Northug snakker om gullsjanser så har han nok tenkt tanken i sitt stille sinn.

— Får jeg til et bra løp, og hvis kroppen fungerer skikkelig, så skal jeg kunne kjempe om en medalje, sa Hellner.

Södergren på gang

En annen av svenskene som det var stilt store forhåpninger til før sesongen startet var Anders Södergren. Men mannen fra Söderhamn har ingen individuell medalje fra OL, og nå vil han gjerne. Men sykldom har plaget ham og kroppen har ikke fungert skikkelig på flere måneder.

Nå tror han at formen er tilbake.

— Jeg hadde en har hardøkt i dag og det fungerte utmerket, sa Södergren.

Les mer om

  1. OL