Sport

Avis saksøker Armstrong

<p>Krever millionbeløp av den skandaleombruste syklisten.</p>

Armstrong
  • Jørgen Tjærnås

Engelske The Sunday Times har bestemt seg for å saksøke Lance Armstrong. Avisen krever £1 million (9 millioner kroner) fra den amerikanske syklisten, som i oktober ble fratatt sine sju Tour de France-titler etter avsløringer om at han var dopet da han vant titlene.

Avsløringene kom etter at Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) en rapport om omfattende dopingbruk i US Postal.

Bakgrunnen for søksmålet er en sak avisen skrev i 2004. I saken satte Sunday Times spørsmålstegn ved Armstrongs redelighet, og stilte flere spørsmål ved om han hadde dopet seg da han vant de gule trøyene.

Artikkelen fikk Armstrong til å reagere. Syklisten avviste alle beskyldningene som da kom mot han. Før saken havnet i retten ble partene enige om at avisen skulle betale syklisten £300.000 (2,7 millioner kroner) i kompensasjon for det som da var ansett som en spekulativ artikkel.

Men med den siste utviklingen i saken, med Armstrong avslørt som en juksemaker, mener avisen nå at pengene aldri skulle vært utbetalt. Derfor krever de nå tilbake pengene, i tillegg til renter og det avisen hadde av utgifter i 2004. Til sammen er beløpet forventet å være rundt 9 millioner kroner når alt er tatt med i beregningene.

"Det er klart at saken deres i 2004 var grunnløs og falsk. Uttalelsene dine om at du aldri har tatt prestasjonsfremmende medikamenter var falske", skriver avisen i et brev som er sendt til Armstrong og hans advokater.

Da dopingsaken mot Armstrong begynte å rulle tidligere i høst sto elleve av hans lagkamerater fram og fortalte om eget og US Postal Service-lagets dopingmisbruk. Kort etterpå kom flere tidligere lagkamerater, deriblant norske Steffen Kjærgaard, med dopinginnrømmelser.

Armstrong er fratatt alle resultater siden 1. august 1998, inkludert de sju gule trøyene.