Sport

Krass norsk syklist før start

Kurt Asle Arvesen var klokkeklar i kommentar til de siste dagers hendelser i Tour de France.

Kurt Asle Arvesen sammen med danske Michael Rasmussen foran en av de tidligere etappene i Tour'en.
  • Kurt Haugli

Dagens etappe direkte.— Vi er ikke en domstol for dopingidioter- Rasmussen ble rasendeNå er sponsorene lei- Sykkelsporten i ruinerPepet ut ved start FØLG DAGENS ETAPPE NÅ: Et brudd bestående av åtte ryttere øker avstanden ned til hovedfeltet!Den norske CRC-rytteren la lite i mellom da han naturlig nok fikk spørsmål fra TV2s intervjuer om dopingavsløringene og Michael Rasmussens hjemsendelse.

- Svina må bare ut , sa Arvesen ikke lenger før han og resten av de 141 rytterne som fortsatt er med, la ut på den 17. etappen.

Også Thor Hushovd var lite begeistret for det som har skjedd, men slo likevel an en positiv tone.

— Dette viser at det nytter og at sykkelsporten tar dette oppgjøret, viser at den langt fra er død, sa Hushovd til TV 2. ## Boonen har fått nok

Mannen som bærer den grønne spurttrøyen Tom Boonen går like langt i sine reaksjoner i dag.- Alexandre Vinokourov er en forbannet juksemaker. Han har forårsaket stor skade for oss alle. Nå leter mange lag etter ny hovedsponsor, og dette gjør det ikke lettere, sier den belgiske spurteren til den danske avisen Politiken.Han mener tiden er moden for å bruke utestengelse på livstid for dopede syklister. Han har tidligere ment at alle fortjener en sjanse til å forbedre seg, men nå har belgieren ombestemt seg.- Velger man å dope seg nå er det ikke bare dumt, det er forferdelig dumt. Det er fælt at dette skjer slik, men hvis det er dette som må til er det en bra ting, sa Boonen til TV2 før etappestart.

-Jeg har ofret mitt privatliv

Boonen mener han har sett Vinokourov trene i andre farger enn Astana-fargene.- Jeg har sett han kjøre i svart. Jeg er ikke blind. Man vet hvem som prøver å gjemme seg og blir borte i tre måneder før de plutselig er tilbake og nesten kan fly. Han har liten forståelse for sykkelkollegene som klager over meldeplikten til WADA og de nasjonale myndighetene. - Jeg vet at det internasjonale sykkelforbundet gjør sitt beste. Jeg har selv ofret mitt privatliv. Jeg forteller dem hvor jeg befinner meg hver dag, sier han.

Les mer om

  1. Tour de France