Kristiansand-jente vant EM-bronse

Aida Dahlen (28) endte til slutt opp med bronse i para-EM i bordtennis etter å ha tapt en femsettsthriller i semifinalen.

Aida Dahlen har nå vunnet to EM-gull, et EM-sølv og tre EM-bronse etter helgens bronse i svenske Helsingborg.

– Jeg var veldig skuffet etterpå for målet var EM-gull. Men sett i ettertid så fikk jeg en ny bekreftelse på at jeg er i europatoppen, sier Aida Dahlen.

Kristiansand-jenta var suveren i de tre gruppematchene under mesterskapet i Helsingborg, og avga bare to sett på veien mot semifinale etter å ha slått polsk, tysk og fransk motstand.

Ledet semifinalen

Men i semifinalen ventet den franske rivalen, Thu Kamkasomphou, som Dahlen har hatt mange tøffe oppgjør mot gjennom flere år – men hadde tapt de to siste oppgjørene mot.

Den franske jenta åpnet med å vinne første settet 11–9, men så slo Dahlen hardt tilbake og vant de to neste settene 11–8 og 11–9. Og i det fjerde settet ledet hun 10–7 før det begynte å butte.

– Jeg hadde kampen i min hule hånd, sukker Dahlen, som ga fra seg initiativet og tapte settet 12–14. Dermed var de to kamphanene like langt, på stillingen 2–2 i sett.

Les også

Ny satsing fra Olympiatoppen Sør: – Jeg ble helt rørt da jeg hørte om det

Fransk europamester

Men i det siste settet var den franske kvinnen best, og vant 11–7 – og dermed 3–2 sammenlagt.

EM-bronsen til 28-åringen føyer seg inn i en imponerende rekke. Fra før har hun vunnet to EM-gull, ett EM-sølv og to EM-bronse.

Thu Kamkasomphou ble til slutt europamester etter å ha slått polske Dajana Jastrzebska 3–1 i finalen. Dette var for øvrig en spiller som Dahlen slo 3–0 i det innledende spillet.

Også norske Tommy Urhaug vant bronse i para-EM.

Fikk revansje i lagkonkurransen

Torsdag begynte lagkonkurransen i para-EM, og i damesingel i kampen mot Frankrike fikk Dahlen en etterlengtet revansje mot hennes overkvinne fra dagen i forveien.

– Etter tre tap på rad mot Thu (Kamkasomphou) var det utrolig deilig å snu det, sier sørlendingen etter 3–1-seieren i sett.

Hun har blinket seg ut Paralympics i Tokyo om et snaut år som det neste store målet.

– Målet er medalje, og det føler jeg at jeg har alle forutsetninger for å klare. Jeg føler meg veldig god både fysisk og psykisk, sier Dahlen, som har en femteplass fra Paralympics fra før.