Sport

Furuset-fans beskyldes for rasisme

Beskyldningene hagler mellom Furuset IF og IK Comet Halden.

Furuset-supportere blir angklaget for rasisme.
  • Mari Waagaard Thomassen

Furusets supportere beskyldes for rasistiske tilrop og hets av Comets fargede spiller André Mattsson (25). Tilropene skal ha kommet under forrige lørdags oppgjør mellom IK Comet og Furuset IF i Halden Ishall. Comet-ledelsen har rapportert saken til Norges Ishockeyforbund. Furuset avviser beskyldningene. Comets daglige leder Roar Lund hevder at flere av supporterne var synlig beruset, og at andre tilskuere reagerte sterkt på de rasistiske ytringene som angivelig smalt fra Furusets del av tribunen. — Folk henvendte seg til dem og ba dem slutte, blant annet flere av mødrene til spillerne våre. Det roet seg litt, men så fortsatte det mot slutten av kampen, sier Lund.

Uforstående

Han hevder også at Comets supporterklubb Pøkkhaugen i ettertid har mottatt en e-post fra en av Furusets supportere, der han gir uttrykk for anger og beklagelse. Også denne påstanden avvises av Furuset.Sportslig leder i Furuset Ishockey, Niklas Grønstrand, stiller seg totalt uforstående til beskyldningene fra Comet.

- Fullstendig galt

— Dette er fullstendig galt. Vi har gjennomført samtaler med alle de 26 supporterne som var i Halden, pluss foreldre, spillere og ledere som var til stede. Ingen av dem har hørt noe som helst. Halden Ishall er en liten og umoderne arena, det er umulig å ikke høre hva som blir ropt der. Dette er voksne folk, som hadde sagt fra hvis det var noe, sier han. Grønstrand reagerer også på at Furuset i rapporten til Norges Ishockeyforening blir fremstilt som en rasistisk klubb.- Vi kjenner oss ikke igjen i det hele tatt. Furuset IF er en flerkulturell idrettsforening, og vi har aldri tidligere hatt noen lignende problemer, sier han. Dommen fra Norges Ishockeyforbund vil falle i løpet av uken.

Les mer om

  1. Ishockey