Sport

- Smertene under fødselen er ubeskrivelig vonde

Ingvill Måkestad Bovim ble mamma tirsdag – satser mot NM i august og OL neste år.

Ingvill Måkestad Bovim er blitt mamma. Snart er hun i full trening igjen.
 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  Journalist

— Dette er min største prestasjon noen sinne. Det å føde et barn setter livet i perspektiv. Smertene under fødselen er ubeskrivelig vonde, men så plutselig er det over og gutten ligger på magen min. Helt fantastisk. Å takle melkesyre bør gå greit etter dette, sier Ingvill Måkestad Bovim til Aftenposten.no.

I Norges Friidrettsforbund er det stor glede over at hun snart er tilbake.

 • Dette er en gledelig begivenhet og vi vil gjerne gratulere, sier sportssjef Ronny Nilsen. Han legger til:
 • Det betyr veldig mye for oss at hun kommer tilbake. Hun er vår beste løper på mellomdistanse på kvinnesiden.

Nilsen sier at veteranen er en veldig viktig profil for forbundet. Han synes det står stor respekt av at hun blir mamma og er klar på at hun vi satse på friidrett de neste årene.

 • Ingvill går inn i en ny situasjon som mamma, men jeg er overbevist om at hun og mannen vil fikse dette fint.

Måkestad Bovim er gift med tidligere OL-seier Frove Bovim. Han vet alt om hva toppidretten krever. Sånn sett har Måkestad Bovim den beste støttespilleren.

De ferske foreldrene er enige om at familiens raskeste løper skal få trene videre på høyt nivå. Det har vært klart lenge, og veteranen har sagt at OL i Rio er målet.

Hun var tatt ut og dro til London-OL, men skadet seg like før. Det var bittert, men Måkestad Bovim har valgt å bruke perioden godt. Hun har gitt ut kokebok, og er nå blitt mamma.

 • Hun er viktig for oss fordi hun ligger på et høyt, internasjonalt nivå. Selv har hun sagt at NM i slutten av august er et mål, sier Nilsen.

All den tid Måkestad Bovim hadde termin rundt midten av mai, tjener hun et par uker på tidligere nedkomst.

 • Vi har bevisst støttet henne videre økonomisk. Det er viktig å vise at vi støtter utøvere som blir foreldre, som har så gode resultater, sier Nilsen.

Snart 32 år gamle Måkestad Bovim fra Odda er innehaver av norsk rekord på 800 meter,

Hun representerte IL Korlevoll frem til 2007, da hun flyttet til Oslo og meldte overgang til Tjalve. Fra 2010 har hun representert Gular.

Bare for kort tid siden holdt hun foredrag på Sunn Jentecamp, som samlet unge jenter på Olympiatoppen. Hun har lenge reist rundt og snakket om hvor viktig et riktig kosthold er, for både de som trener hardt, og andre.

Hun har mange sterke tider og resultater, som 6.plass fra VM. Nå skal hun bygge seg opp til å kunne bli en løper å regne med internasjonalt igjen.

Friidrettsforbundet har tro på at hun vil klare det.

Les mer om

 1. Friidrett