Sport

NM i Kristiansand i helga: Dette er de lokale håpene

Ifølge trener Rik Hermans stiller Kristiansand Badmintonklubb uten gullfavoritter i helgens NM på hjemmebane.

Trener Rik Hermans (t.h.) peker ut Mads Marum som en av flere KBK-spillere som kan vinne medalje i helgens badminton-NM i Kristiansand.
  • Åge Harald Drangsholt

KRISTIANSAND: - Etter at Marlene Wåland flyttet til Moss, står vi uten seniorlandslagsspillere, og det er jo dem som i fremste rekke er favoritter til å vinne. Men i mine øyne er det et godt utgangspunkt at vi ikke har det store presset på oss, og flere av våre kan vinne medaljer, understreker Rik Hermans.

38-åring klubbens største håp

Han stiller størst forventninger til veteranen Helene Abusdal i damesingel.

– Hun beviste i det siste rankingstevnet i Bygdøy at hun kan slå alle. Hun er vårt største håp, men husk at hun jobber for fullt og trener mindre enn landslagsspillerne hun skal ut mot her, sier Hermans om 38-åringen som også kan vinne NM-medalje i damedouble med Sonja Wåland.

Herman peker i tillegg ut flere outsidere.

– I damesingel blir det spennede å se hva Marie Wåland kan levere. Hun har nettopp flyttet hjem etter tre år med studier i Danmark, og holder høyt nivå på trening. I tillegg har jeg også et håp om at Thea Johansen kan overraske, sier den hollanske treneren.

Les også

Les også: Til junior-VM etter trenerskifte

Andersen spiller med datteren

Som mener KBK har flest outsidere i mix-double.

– Selv om Charlotte Leinang må steppe inn for en skadet Emma Wåland, ser jeg på hun og Mads Marum som outsidere. De har ingenting å tape, noe som er et godt utgangspunkt. Dessuten skal det bli spennende å se hva Jim Ronny Andersen kan få til sammen med datteren Julie. Jim Ronny har så mye erfaring og Julie så mye talent at de kan ta en medalje. Overraske kan også Pål Withers og Sonja Wåland gjøre, sier Hermans.

NM går fredag til søndag i Badmintonsenteret.

Les mer om

  1. Kristiansand
  2. Badminton