Takk for alle høydepunktene, Andreas

KOMMENTAR: Ingen norsk sommeridrettsutøver kan måle seg med Andreas Thorkildsen. Det er høydepunktene vi kommer til å huske, skriver sportsleder i Fædrelandsvennen Pål Wollebæk Jørgensen.

DET FØRSTE GULLET: Andreas Thorkildsen overrasket både seg selv og alle andre da han tok OL-gullet i Athen i 2004. – Helt sinnsykt, sa kristiansanderen etterpå.
  • Kommentar: Pål Wollebæk Jørgensen

Sju internasjonale medaljer på seniornivå. To OL-gull, VM-gull og to EM-gull. Tidenes norske sommerolympier, en av tidenes beste norske idrettsutøvere, og den beste i norsk friidrett noensinne, legger opp.Det er ingen grunn til å være spesielt overrasket. Thorkildsen har slitt med skader i noen år. Likevel har vi, og kanskje også Thorkildsen selv, levd i håpet om et siste kjempekast i Rio til sommeren. Fra opptreningsfasen etter hofteoperasjonen i fjor vår har det kommet få nyheter.

Trener Åsmund Martinsen uttalte til Fædrelandsvennen i februar at eleven var i OL-rute. Fra spydmesteren selv har det vært stille. Den mediesky kristiansanderen har nesten ikke gitt intervjuer de siste årene – og det har ikke manglet på forespørsler.

Les hele saken med abonnement