Sport

Jan Ullrich nekter å følge i Armstrongs fotspor

<p>Tysk skandalesyklist vil ikke snakke ut offentlig om sin dopingbruk.</p>

NEMESIS: Jan Ullrich fulgte som oftest hakk i hel når Armstrong dominerte fjelletappene i Tour de France.
 • Nicholas Bergh
  Nicholas Bergh
  Journalist

Til tross for at han ble fratatt samtlige av sine Tour de France-triumfer hevdet Lance Armstrong lenge hardnakket at han aldri hadde brukt prestasjonsfremmede midler. Men tidligere denne uken valgte Armstrong å innrømme at han jukset seg til sine syv Tour de France-triumfer.

Tyske Jan Ullrich var Armstrongs største konkurrent i de fleste av amerikanerens Tour-seire. Ullrich ble nektet å starte i Tour de France i 2006, etter at han hadde blitt dratt inn i Operasjon Puerto-skandalen. Tyskeren la opp året etter, men ble ikke dømt for doping før i fjor .

Da uttalte han i en pressmelding at han beklaget "feilene" han hadde gjort i løpet av karrieren. Ullrich har imidlertid ingen planer om å kopiere Armstrongs offentlige og mye omtalte innrømmelse.

Jeg lever her og nå, og jeg er veldig lykkelig. Jeg vil definitivt ikke følge Armstrongs eksempel og snakke foran millioner av mennesker, selv om noen har spurt meg igjen og igjen, og kanskje forventer at jeg skal gjøre det , sier Ullrich til det tyske bladet Focus.

Dommen mot Ullrich slettet alle hans resultater fra mai 2005. Dermed har han fått beholde sin Tour de France-seier fra 1997. Flere av lagkameratene som hjalp han til seieren i 1997 har imidlertid innrømmet doping, blant andre danske Bjarne Riis.

 1. Les også

  Nå kommer Lance Armstrong-filmen

 2. Les også

  Federer: - Armstrong har ødelagt for alle idretter

 3. Les også

  Schleck: - Armstrong er et godt menneske