Sport

Warholm slått av rivalen igjen – men smadret sin tøffeste EM-konkurrent

Løpet i Lausanne lover godt før EM i august.

Karsten Warholm fikk det nok en gang tøft i duell med Abderrahman Samba.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Karsten Warholm vant klart over sin nærmeste EM-konkurrent, men klarte ikke å gjøre noe med Abderrahman Samba på 400 meter hekk i Diamond League torsdag kveld.

Hekkeløperen fra Ulsteinvik startet sterkt og ledet, men ble hentet inn av Abderrahman Samba i siste sving under torsdagens stevne i sveitsiske Lausanne.

Dermed tok qatareren sin sjette strake seier i årets Diamond League.

Les også

TV 2: Prestisjetungt stevne endrer planene - på grunn av Warholm

– Dette er fantastisk

Warholm løp inn til 47,94 sekunder. Det er tredje gang 22-åringen løper under 48 sekunder i år. Vinnertiden til Samba ble 47,42.

– Nå er jeg sliten. Det var veldig tungt, og veldig slitsomt. Samtidig ga det meg en ekstremt god følelse, så en kan si at jeg har et slags elsk/hat-forhold til det, sa Warholm til NRK etter løpet.

Hekkeløperen var godt fornøyd med sin egen tid, til tross for at han endte løpet som nummer to.

– Jeg synes det er fantastisk at jeg har stabilisert meg under 48 sekunder sekunder. Det viser at jeg er en stabil løper, og at jeg har gjort jobben skikkelig. Da kan det smelle, sa han.

Les også

Fengselsvaktene er en merkelig blanding av flyvertinne og politi. Fotball-fangene har fått et helt eget fengsel i Moskva.

I storslag før EM

Selv om det var lite å gjøre med qatareren, lover løpet godt for EM som starter neste måned. Warholm hadde 91 hundredeler ned tyrkiske Yasmani Copello, som var nordmannens nærmeste EM-konkurrent i løpet.

Løpet i sveitsiske Lausanne var Warholms fjerde i årets Diamond League. 22-åringen har notert seg for to andreplasser i henholdsvis Roma og Oslo, samt en tredjeplass i Paris.

– Hele sesongen er fokusert rundt EM. Nå er jeg 100 prosent klar for finalene, og skal løpe et løp til i London. Det er en perfekt oppkjøring, sier han før han innrømmer at EM-gullet vil være større enn å vinne Diamond League.

Abderrahman Samba fra Qatar leder sammendraget. Løpet var trolig Sambas siste i årets Diamond League-stevne ettersom han skal delta i asialekene i august.

(©NTB/Aftenposten)

Les mer om

  1. Karsten Warholm