Sport

Overraskende vinner på nervepirrende Tour-etappe

Baskeren Omar Fraile vant den 14.etappen av Tour de France.

Omar Fraile vant lørdagens Tour de France-etappe.
  • Marius Dahl

Belgiske Jasper Stuyven stakk av fra Ion Izagirre og Tom-Jelte Slagter med tre mil igjen til målgang i Mende, men da to kilometer gjensto av den 188 kilometer lange etappen ble 26-åringen innhentet av Omar Fraile.

Vi fulgte den 14.etappen direkte.

Spanjolen trøkket til og vant etappen noen sekunder foran Julian Alaphilippe og Stuyven, som kunne tatt sin første etappeseier i Tour de France.

Les også

Mange av de beste spurterne har røket ut. Nå kritiseres tidsgrensen i Tour de France

– Utrolig spennende

I stedet ble det lyseblå Astana-jubel i den 14.etappen av årets tour. Han tok sin første etappeseier i touren. Fraile kommer fra Santurtzi, like utenfor Bilbao, og har tidligere vunnet klatretrøya i Vueltaen hjemme i Spania.

– Det var utrolig spennende og gøy at Fraile overrasket med å vinne. Det er gøy å se nye navn som vinner en slik etappe, sier Thor Hushovd, TV 2-ekspert.

Favorittene kom tjue minutter bak

Nesten tjue minutter senere rullet sammenlagtfavorittene over mål. Fjerdemann i sammendraget, Primož Roglič, ble nummer fire også i den 14. etappen.

Les også

  1. I fjor ble han nummer to i sammendraget. Nå bryter lagkapteinen Tour de France.

  2. Tour de France direkte: Kristoff på andreplass med minst mulig margin

Åtte sekunder senere rullet sammenlagtleder Geraint Thomas inn sammen med lagkamerat og andreplass Chris Froome. Sky-gutta kom inn i samme bolk som Tom Dumolin. Nederlenderen er dermed fortsatt nummer tre sammenlagt sju etapper før slutt.

Nairo Quintana kom inn i mål 18 sekunder bak favorittene.

Kjedelig norsk dag

For de norske rytternes del ble det derimot tidlig en transportetappe. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff hadde lite å stille opp med da bruddet stakk av tidlig.

– Det ble ikke så spennende, det ble bare å sitte i feltet og prøve å bruke minst mulig krefter frem til mål, sier Boasson Hagen til TV 2.

Han ser muligheter i søndagens etappe som har samme kategori som dagens etappe. Den starter i Millau og avsluttes etter 181 kilometer i Carcassonne. Deretter venter en ny hviledag mandag.

Les mer om

  1. Tour de France