Sport

Kunstløpstjerne knivstukket og drept da han forsøkte å stoppe tyver

Denis Ten er død, bare 25 år gammel.

Kunstløpstjernen Denis Ten er død bare 25 år gammel etter å ha blitt knivstukket i hjemlandet Kasakhstan.

Kunstløperen Denis Ten, som vant OL-bronse i Sotsji-lekene i 2014, døde torsdag etter å ha blitt knivstukket, opplyser myndighetene i hans hjemland Kasakhstan.

25-åringen døde på sykehuset i Almaty der legene forgjeves prøvde å berge livet hans. Ifølge myndighetene døde han av blodtap.

Nettstedet Vesti.kz melder at Ten ble angrepet etter å ha forsøkt å stoppe to personer som prøvde å stjele speilene på bilen hans. Han skal ha blitt stukket gjentatte ganger i det ene låret.

– Dette er en mørk dag for alle oss som kjente og elsket denne unge kunstløperen og lot seg inspirere av hans talent og kreativitet, sa Kasakhstans OL-president Timur Kulibayev i en uttalelse.

Les også

Kuleregn, flyktningleir og savn. Dette er VM-stjernenes tøffe vei til toppen.

IOC-president Thomas Bach.

– Gjennom hele sin idrettskarriere var Denis et eksempel til etterfølgelse med sin motivasjon, personlighet og mentale styrke.

IOC-president Thomas Bach uttrykte også sin sorg.

– Denis Ten var en storartet idrettsmann og en fremragende representant for sin idrett, en sjarmerende mann med varm personlighet. Det er en stor tragedie å miste ham i så ung alder, skrev han på IOCs Facebook-side.

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) sender i en uttalelse sine kondolanser til Tens familie, venner og tilhengere.

Koreanskættede Ten trente under russiske Tatjana Tarasova og amerikanske Frank Carroll og ble en kunstløper i verdensklasse. Han vant VM-sølv i 2013 og bronse i 2015 i tillegg til OL-bronsen i 2014. I 2015 vant han Fire kontinenter-mesterskapet i Seoul.

– Jeg er etnisk koreansk og føler det som om jeg konkurrerer på hjemmebane, sa han da.

Han ble rammet av skade før vinterens OL i Pyeongchang og havnet langt nede på resultatlista.

Les mer om

  1. OL
  2. Kunstløp