Sport

Cecilia Brækhus vurderte sterkt å legge opp. Men så begynte det å krible.

«The First Lady» forteller om en vinter og vår i tenkeboksen. – Var det nå jeg skulle si stopp?

UBESEIRET: Cecilia Brækhus vant alle sine tre proffkamper i 2018. Her etter seieren mot Aleksandra Magdziak-Lopes i Carson i USA 8. desember. Brækhus har beltene i forbundene WBC, WBA, WBO, IBF og IBO.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Cecilia Brækhus er blitt 37 år gammel. Boksedronningen fra Bergen har vunnet samtlige 35 proffkamper hun har stilt opp i.

Det kunne ha endt der, for i dette intervjuet med Bergens Tidende forteller Brækhus at hun måtte igjennom en grundig tenkeprosess på om hun skulle fortsette eller ikke.

– 2018 var et tøft år. Jeg var sliten etter mange kamper og mye som hadde skjedd. Derfor trengte jeg god tid til å tenke igjennom fremtiden min som bokser. Burde jeg ta en pause? Eller var det nå jeg skulle si stopp? sier Brækhus.

Sa nei til junikamper

Hun forteller at hun i vinter fikk to ulike tilbud om kamper i USA i juni, blant annet mot Hanna Gabriel i en fight som skulle bli vist på kanalen Showtime.

PÅ SPILL: Cecilia Brækhus setter alle beltene sine på spill. Hun håper på kamp i august.

– Det ble for tidlig med juni, så jeg takket nei. Men så begynte det å krible for en måneds tid siden. Jeg kjente at jeg ikke var helt ferdig, likevel.

– Hva var det som fikk deg til å fortsette med boksingen?

– Det handlet om å finne tilbake til lysten og gleden, og derfor er det nok greit at jeg har brukt mye tid på andre prosjekter i vinter. Så kjenner jeg at jeg har begynt å savne det: Rutinene, menneskene, spenningen, sier Brækhus.

– I tillegg er det så utrolig mye spennende som skjer i boksesporten, spesielt i USA der det er en eksplosjon for øyeblikket. Det er vanskelig å stå utenfor, merker jeg.

MMA-stjerne aktuell

Både MMA-stjernen Cris Cyborg (33), halvt brasiliansk og amerikansk, og irske Katie Taylor (32) er aktuelle motstandere på sensommeren.

– De to har uttalt seg veldig mye i mediene om at de ønsker å møte meg. Det ble så mye mas at teamet mitt måtte legge ut en pressemelding om at jeg var klar. Så ble det plutselig stille fra dem, sier Brækhus og smiler.

Les også

Brækhus vil bare møte de aller største

Hun røper at det uansett er dialog mellom promotorene til Brækhus og de to nevnte.

– Det går mot at det blir kamp i USA, og da gjerne i slutten av august, forteller Brækhus.

AKTUELL: MMA-stjernen Cris Cyborg kan være en aktuell motstander for Brækhus.

– Er Cyborg med hennes bakgrunn en spesielt interessant motstander?

– Det hadde vært morsomt å gå nye veier, så det er hun absolutt. Taylor er også en spennende motstander, og det finnes også flere navn der ute, sier Brækhus.

– Hvor viktig er det for deg å møte en som kan gi tøff motstand?

– Jeg vil kun møte de største. For at jeg skal takke ja til kamp, må det være et kult og skikkelig opplegg. Motstander må være riktig, det samme må arenaen og rammene rundt være. Men både Cyborg og Taylor oppfyller kriteriene, sier Brækhus.

Kan bli flere kamper

For tiden er hun i Oslo der hun bor. Brækhus er involvert i flere prosjekter utenfor bokseringen, blant annet hjelpeprosjekter for barn og ungdom.

– Nå er planen å få prosjektene opp og stå, slik at jeg etter hvert kan overlate dem til teamet mitt. Så er planen å reise til USA og trene der fra juni, forteller hun.

Dersom Brækhus får det akkurat som hun vil, blir det ikke kun én fight i år.

– Jeg kunne godt tenke meg en avtale på to-tre kamper der de blir vist på samme TV-kanal, sier førstedamen fra Bergen.

Les også

 1. Cecilia Brækhus fikk sjekk på 400.000 kroner: – Jeg sprekker av stolthet over ungdommen

 2. Bortebane-Brækhus er fortsatt den største profilen

 3. Brækhus åpnet skole i Uganda: – Stolt er bare fornavnet

 4. Brækhus vant i USA: – En historisk kveld

Les mer om

 1. Boksing
 2. Cecilia Brækhus
 3. USA
 4. MMA
 5. TV