Sport

Erik Røste gjenvalgt som skipresident

Syv nye medlemmer inn i skistyret.

Erik Røste får en ny periode som skipresident.
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Som forventet ble Erik Røste (58) gjenvalgt som skipresident søndag formiddag. 58-åringen har vært skipresident siden 2012, og ble også nylig valgt inn i FIS-styret.

Han stilte uten motkandidater.

Til stående applaus i Stavanger går Røste inn i sin fjerde periode som skipresident. Da han inntok talerstolen i går, innrømmet han at de siste årene har vært preget av mange utenomsportslige saker, både økonomisk og dopingrelaterte saker.

– Tusen takk for tilliten. Det varmet da dere viste det på den måten dere gjorde, med det bakteppet vi har hatt de to siste årene. Det gir meg inspirasjon til å gå på den perioden vi står foran, sa Røste i sin takketale, og fortsatte:

– Jeg opplever at vi har vært åpne, direkte og kritiske når det har vært nødvendig, og ærlige. Men kun med et mål for øye: Å gjøre det beste for norsk skisport, i topp og i bredde, sa Røste til tinget.

Les også

Skiforbundet har havnet i Rosenborg-fella

Sportslig suksess

Sportslig sett har de siste åerne vært en suksess for norsk skisport. Under vinter-OL i februar ble det satt ny rekord i antall medaljer. Men doping- og astmasaken mot Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby har tatt mye oppmerksomhet, i tillegg til kritikk om manglende åpenhet.

– Jeg er glad, imponert og stolt over måten dere har stått på i en krevende periode. Det har vært saker med mye negativ oppmerksomhet på enkeltpersoner og oss som organisasjon. Dere har ikke stilt dere på sidelinja, men kommet med innspill og vært aktive. Dette krever ryggrad i slike utfordrende saker, la han til fra talerstolen.

Eva Tine Riis-Johannessen fortsetter også som visepresident.

Les også

Seks styremedlemmer skiftes ut i Skiforbundet. Ikke alle er like fornøyde.

Syv nye medlemmer

Hele innstillingen til valgkomiteen i Norges Skiforbund gikk igjennom på Skitinget. Det betyr også at RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug fortsetter som styremedlem.

Det betyr at det ble valgt inn syv nye medlemmer i styret, Sveinung Karlsen, Erik Bruun, Andrea Bell Pedersen og Birgit Skarstein, Edgar Fossheim og Rolf Bryn, og Kristin V. Sæterøy.

I tillegg til de vanlige medlemmene, sitter de valgte lederne til de ulike skigrenene i hovedstyret.

Alpint: Ola Evjen (gjenvalgt). Kombinert: Edgar Fossheim (ny). Hopp: Bent-Lill Romøren (gjenvalgt). Langrenn: Torbjørn Skogstad (gjenvalgt). Fristil: Kristn V. Sæterøy (ny).

Birgit Skarstein er valgt inn i skistyret.

Audun Grønvold, Toril Skaflestad, Charles Tøsse, Rigmor Aasrud forsvant fra de vanlige styreplassene, mens Paul Einar Borgen, Birger Goberg og Håkon Wibstad forsvinner som grenkomitéledere.

Pål Angell Bergh (Rogaland) ble stemt inn som varamedlem, mens Ståle Villumstad ble i helgen valgt som de ansattes representant.

Måtte si fra seg plassen

Wibstad var i utgangspunktet innstilt til en ny periode, men siden han er ansatt som ny økonomisjef i Norges Skiforbund kan ikke fortsette som leder i freestylekomiteen.

Tove Moe Dyrhaug ble gjenvalgt som styremedlem i skistyret.
Les også

«Det utenkelige kan være i ferd med å skje. Det er ikke bra»

Ola Evjen fortsetter som styremedlem – kombinertleder alpint, Bente-Lill Romøren som komitéleder hopp, Torbjørn Skogstad som komitéleder langrenn. Rolf Bryn er valgt til ny komitéleder Telemark, og Edgar Fossheim som ny komitéleder i kombinert, og Kristin Sæterøy tar over freestylekomiteen.

Les mer om

  1. Erik Røste
  2. Birgit Skarstein