Forsvarssjef Molid varmer opp med skinne

Ikke før hadde Mari Molid markert seg som Norges forsvarsminister, så er det usikkert om hun kan spille søndagens åttedelsfinale mot Tyskland.

Mari Molid på ergometersykkelen. Hun skadet seg på søndagens trening og er usikker til kveldens åttendedelsfinale mot Tyskland.

FRDERIKSHAVN: Det var under oppvarmingen på treningen søndag formiddag at trønderjenta fikk en kjenning i kneet. Hun ble plassert på en ergometersykkel – og satt der mens resten av laget trente håndball.

Nå er siste nytt at han skal varme opp med skinne og kjenne hvordan kneet er. Ifølge Molid selv kjentes kneet mye bedre etter at hun fikk på skinne. Det gir også en mental trygghet.

— Og hvis hun ikke kan spille?

— Da må andre gå inn og gjøre den jobben, Betina (Riegelhuth), «PW» (Pernille Wibe) og «Vikki» (Veronica Kristiansen). Men det ville være synd om Mari ikke kan spille. Hun har vært en av de viktige i midtforsvaret, sier landslagssjefen.

Les også

Synes du at håndballjentene har bommet for mye? Slapp av, alle andre bommer mer

Ikke god nok i Larvik

Mari Molid er i den «morsomme» situasjonen at hun spiller i midtforsvaret på landslaget, men der er hun ikke god nok til å få spille i Larvik. Det høres underlig ut – helt til du får høre hvem Larvik lar stå i midtforsvaret: Gro Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord. Og så kommer Vilde Ingeborg Johansen inn og avlaster. Molid står som toer, altså nest ytterst.

I VM har Molid stått i midten sammen med «Vikki» — og er blitt bedre og bedre.

— Vi er veldig gode når vi gir tydelige signaler til hverandre i forsvar, og så mister vi hverandre litt når vi ikke er så gode, forklarte Molid på pressetreffet lørdag.

Les også

I 2010 måtte hun reise hjem fra EM, i 2012 ble hun vraket fra OL. Nå er Stine Bredal Oftedal sjef for VM-laget.

Også i angrep har Molid vært en overraskelse, med syv mål på de syv siste skuddforsøkene.

— Det er sikkert fordi motstanderne er slitne når jeg kommer i angrep, fleiper 25-åringen, som fikk en lårhøne tidligere i mesterskapet. Den sitter også i.

Får skryt av Gro

— Det ser ut som om Mari trives i rollen sin, og hun er som får mye ansvar, sier Gro Hammerseng-Edin, som er kommet til VM-byen for å styrke TV 2 ekspertpanel. Hun skal se kampen mot Tyskland, så må hun hjem og trene og så kommer hun tilbake til finalehelgen.

— Jeg synes Mari har funnet sin plass og sin rolle. Hun vokser med tilliten, sier Gro og lagvenninnen i Larvik.

I fjor mistet Molid EM på grunn av en korsbåndskade.