Nordmann i stygg velt: «Shit happens»

Tyske Pascal Ackermann skiftet plutselig retning og klippet ned August Jensen i spurten. Nordmannen ble liggende nede etter uhellet.

August Jensen veltet i Belgia.

Nordmannen August Jensen veltet i innspurten av endagsrittet Scheldeprijs.

Bora-hansgrohe-syklisten Pascal Ackermann skiftet posisjon og skjente til høyre, noe som gjorde at han syklet rett i Jensens forhjul. Ackermanns lagkamerat Rudiger Selig stoppet umiddelbart etter velten for å se til Jensen.

Riwal-rytteren ble liggende etter det brutale møtet med asfalten og måtte ha medisinsk behandling.

Jensen sier til TV 2 at han ikke husker akkurat hva som skjedde.

– Akkurat hvordan det skjedde husker jeg ikke så godt akkurat nå, sier han om velten.

– Det er nok en liten hjernerystelse, litt sånn som jeg ser det for meg. Jeg vet selv hva jeg husker og ikke husker. Det er ikke så veldig lett. «Shit happens», fortsetter han.

– Det går bra

Ifølge sportssjef Michael Skelde i Riwal går det bra med Jensen.

– Ja, det var han som veltet, men det går bra med ham nå. Han klarer seg, sier han til VG.

Ackermann endte på andreplass bak suverene Caleb Ewan, men tyskeren ble straffet på grunn av hendelsen, og etter noen minutter ble navnet hans flyttet til 21.-plass på resultatlisten.

Ackermanns lag Bora-hansgrohe er uenig i den avgjørelsen.

– Dette er en klar feil av juryen, sier Bora-sjef Steffen Radochla ifølge cyclingnews.com.

– Pascal fant en åpning og startet spurten sin uten å være borti noen andre. Uheldigvis kom en annen borti bakhjulet hans og falt. Men dette var en type hendelse vi ser ganske ofte. Fra mitt ståsted er dette simpelthen en feil avgjørelse. Det er synd for Pascal, men også for de andre karene (lagkameratene), som gjorde en veldig god jobb i finalen, sier Radochla.

Hjelperytter Kristoff

Flere utbrytergrupper prøvde seg i det 173 kilometer lange rittet, men med rundt seks kilometer igjen var hele feltet samlet før kampen om posisjonene inn mot målgang.

Seks nordmenn var på startstreken i Belgia onsdag. Alexander Kristoff var blant dem. Han kjørte ikke for egne sjanser i spurten, men fungerte som hjelperytter for lagkamerat Jasper Philipsen.

Belgieren tok femteplassen i rittet, Kristoff ble beste nordmann på 13.-plass.

Rittet er vanligvis en av vårklassikerne, men ble flyttet til oktober på grunn av koronapandemien.