MMA-Hamlet tapte etter drama i Atlantic City – får likevel semifinaleplass

Marthin Hamlet (29) var overlegent best i de to første rundene mot amerikanske Cory Hendricks (33), men i tredje og siste runde tapte han på «rear naked choke» da 51 sekunder gjensto.

Det er halvannen måned siden Hamlet markerte seg kraftig i PFL-debuten da han vant på spektakulært vis mot Dan Spohn. Med seier i Atlantic City i natt ville lett tungvekteren være sikret en plass i semifinalen i turneringen i Miami 19. august.

Slik gikk det ikke, men andre resultater gikk Hamlets vei og dermed får han sjansen til å komme seg til en finale der én million dollar er førstepremien.

– Jeg er veldig skuffet. Det er veldig mange som ofrer mye for at jeg skal kunne følge drømmen min og holde på med denne sporten, sa Hamlet til VG etter tapet – før han var sikret semifinaleplass.

Han fulgte spent med på resten av stevnet samtidig som han måtte sy noen kutt han pådro seg i den tøffe kampen.

RYSTET MOTSTANDEREN: Marthin Hamlet treffer med et av sine voldsomme høyreslag i første runde mot Cory Hendricks.

– Jeg ga alt . Det er det som gjør denne sporten så unik, du vet aldri utfallet. Men jeg håper virkelig jeg blir en «lucky loser» i kveld, sa Hamlet.

Chris Camozzi vant på poeng mot Cezar Ferreira, men måtte ha vunnet på knockout eller submission i andre runde for å gå forbi Hamlet.

Sjekk sluttstillingen i PFLs lett tungvekt-divisjon

Dermed var Hamlet sikret en fjerdeplass allerede før den regjerende PFL-mesteren Emiliano Sordi møter Dan Spohn. Bare en av dem kunne komme seg forbi Hamlet. Den kampen endte uansett uavgjort, og dermed snek Sordi seg til den siste semifinaleplassen – ett poeng bak Hamlet.

– Nå føles det bedre! Jeg tror fortsatt jeg kan vinne PFL, sier Hamlet til VG etter at semifinaleplassen er sikret.

Rutinert brasilianer venter

Han skal møte Cezar Ferreira i semifinalen i Miami om to måneder. Den brasilianske 36-åringen har hele 15 kamper i stororganisasjonen UFC, og står med 14 seirer og ni tap i sin profesjonelle karriere. Han har blant annet slått Jack Hermansson, som er treningskamerat med Hamlet.

– Det er perfekt å møte Ferreira. Han er eldre, og kommer også fra et tap nå. Jeg slipper mitt tap her og nå og forbereder meg til ny kamp. Jeg er heldig som går videre og må ta denne sjansen, sier Hamlet.

NESTE MOTSTANDER: Brasilianske Cezar Ferreira (t.v.) tapte på poeng mot Chris Camozzi (t.h.) i natt. Nå møter han Marthin Hamlet i semifinalen.

Åpnet sterkt

Det starte meget bra for 29-åringen fra Tønsberg. Han kontrollerte Hendricks i store deler av den første runden, og var veldig nær å få avsluttet oppgjøret. Han traff med tre-fire voldsomme høyreslag mot slutten av runden, og Hendricks slet med å forsvare seg. Amerikaneren blødde fra ansiktet og virket meget kjørt da fighterne fikk sin første pause etter fem minutter.

Tidlig i andre runde var Hamlet nede i kanvasen en rask tur, men det var tilsynelatende fordi han skled og virket ikke rystet.

Hamlet pådro seg et kutt i pannen, men dominerte totalt sett også stort i andre runde.

Imponerende comeback

Tredje runde ble dramatisk da Hendricks kom tilbake for fullt. 33-åringen har mer rutine enn Hamlet, og da han traff med et knallhardt lavt spark og fulgte opp med gode slagkombinasjoner mot hodet til Hamlet snudde det.

Plutselig var det Hamlet som kjempet for å «overleve» runden. Han lå lenge med Hendricks over seg og kom seg unna et par farlige submission-forsøk før Hendricks fikk festet en «rear naked choke» som Hamlet ikke klarte å komme seg ut av.

Til slutt måtte Hamlet «tappe ut», og da 49 sekunder gjensto av tredje og siste runde var kampen over.

Hamlet står nå med syv seirer og to tap i sin profesjonelle MMA-karriere.

PS! I PFL gir poengseier etter tre runder tre poeng. I tillegg deles det ut bonuspoeng dersom kampen avsluttes i første, andre eller tredje runde. Hamlet fikk fem poeng da han knuste Spohn i første kamp.