Sport

Sejersted på pallen for første gang: – Kan fort vinne kula

Han har vært skadet siden midten av januar. I dag var Adrian Smiseth Sejersted (26) tilbake med et smell.

  • Jostein Magnussen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det var ganske vilt. Jeg hadde jo håp og drømmer, men definitivt ikke forventninger om å komme så høyt opp på lista, sier Sejersted til VG.

26-åringen avsluttet alpinsesongen i midten av januar på grunn av en seneskade i brystmuskelen etter et fall i Wengen.

– Det har vært et par operasjoner de siste årene, istemmer Sejersted, som takker fysioene og støtteapparat som har hjulpet ham.

I sitt comeback på dagens Super-G i Val d´Isere ble Smiseth Sejersted bare slått av Mauro Caviezel. En tidel skilte 26-åringen og sveitseren i mål. Dermed tok han sin første pallplass.

– Jeg er veldig rørt og sliter litt med å holde tårene tilbake. Nå håper jeg det holder helt inn, sier Sejersted til NRK vel vitende om at han har jublet for tidlig ved én anledning tidligere.

Smiseth er klar på at den «korte og enkle løypen» passet han bra. Dermed kunne han gi full gass hele veien.

– Jeg har jobbet mot dette i så mange år. Jeg er rørt, stolt og veldig glad.
Det er dette man drømmer om som liten og så klarer man å komme opp på pallen. Det er veldig kult.

I NRK-studio lot Kjetil André Aamodt seg imponere.

– Adrian var teknisk utrolig fin å se på i dag. Kjører han sånn resten av sesongen så kan han fort vinne kula i Super-G, konstaterer NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Jeg er jo definitivt ikke like stor favoritt som Kjetil (Jansrud) og Aleksander (Aamodt Kilde) til å holde på dere oppe. Jeg blir litt mer joker. Det er de som kommer til å hente de jevne topplasseringene. Jeg visste at jeg har en bra toppfart og så får jeg bare prøve å holde det gående, sier Sejersted.

Aamodt er klar på at Kjetil Jansrud også lå an til en topplassering inntil han gjorde en stor feil tidlig i løpet.

Jansrud var 0,82 sekunder bak Caviezel i mål til en 6. plass. I målområdet var han fryktelig skuffet over feilen som gjorde at han ikke kunne kjempe om en seier i dag.

Aleksander Aamodt Kilde gjorde for mange feil nedover og var ett sekund bak sveitseren på en 12. plass.

Les mer om

  1. Vintersport