Canelo ubestridt konge av ny vektklasse etter knockoutseier

Caleb Plant (29) ga verdensener Saul Canelo Alvares (31) trøbbel i nattens bokseoppgjør i Las Vegas. Men så ble amerikaneren et nytt knockoutoffer.

KONGEN: Saul Canelo Alvares tok like godt på seg kongekronen etter seieren mot Caleb Plant i natt.

Plant hang med i ti runder i MGM Grand Arena, og hadde tatt flere av dem på dommerkortene mot meksikaneren som er regnet for å være verdens beste bokser.

Men i starten av 11. runde ble Plant truffet av en voldsom venstre hook fra Canelo, som fulgte opp med en uppercut og en ny venstre. Amerikanske Plant, som var ubeseiret før møtet og hadde med seg IBF-beltet i super mellomvekt, måtte ta telling og var svært rystet.

Med over to minutter igjen av runden var han i realiteten sjanseløs i kampen som ble vist på Viaplay PPV.

Canelo gikk til angrep umiddelbart og Plant var ikke i stand til å forsvare seg. Da han gikk ned igjen stoppet dommeren kampen umiddelbart.

Les også

I helgen møter han verdens beste: Stjernebokserens mange tragedier

OVER OG UT: Her er Caleb Plant ferdig, mens Canelo Alvares innser at han er den ubestridte kongen av super mellomvekt-klassen.

Dermed har Alvares alle tittelbeltene i super mellomvekt. Fra før hadde han WBA-, WBC- og WBO-titlene, og nå Plants IBF-belte.

31 år gamle Alvares har tidligere hatt alle beltene i mellomvekt, og i tillegg vært verdensmester i super weltervekt og lett tungvekt. Han står med 57 seirer og to uavgjorte i proffkarrieren som han startet som 15-åring (!), og det eneste tapet kom mot Floyd Mayweather i 2013.

Caleb Plant har opplevd store tragedier de siste årene da han mistet både moren og datteren i løpet av kort tid, men 29-åringen imponerte mot Canelo og får garantert flere sjanser helt i toppen av boksehierarkiet.