Ruud snudde etter å ha blitt «utklasset»: Tok første norske seier i ATP-sluttspillet

(Casper Ruud – Cameron Norrie 1–6, 6–3, 6–4) Casper Ruud (22) ble rundspilt i det første settet mot Cameron Norrie (26), men kjempet seg tilbake og vant kampen i tre sett. Nå har han alt i egne hender i kampen om en semifinaleplass i ATP-sluttspillet.

– Det var en liten snuoperasjon. Det var selvfølgelig morsomt på slutten. Det begynte ikke så bra, sier Ruud til Discovery+ etter kampen.

Ruud sier det viktige for ham ble at han klarte å heve nivået i egen serve og på den måten fikk mange enkle poeng.

– I det første settet utklasset han meg, men jeg kan takke serven min for mye i dag.

– Bare noen poeng her og der kan snu en kamp. Han er egentlig den bedre spilleren i det første settet og store deler av det andre settet, men så gjør han noen slurvefeil på 3–4 i egen serve. Da fikk jeg servebruddet og ting snudde, sier Ruud.

Ruud har med seieren alt i egne hender med tanke på en semifinaleplass. Vinner han fredagens kamp mot russiske Andrej Rubljov vil nordmannen ta seg til semifinalen, hvor et møte med verdenstoer Daniil Medvedev vil vente.

– Det er det som er gøy, å ha spenning rundt en slik kamp. Det blir absolutt spennende og jeg skal gjøre alt jeg kan for å være klar for det, sier Ruud.

Rubljov har vunnet alle de fire tidligere kampene han og Ruud har spilt mot hverandre.

Etter kampen signerte Ruud TV-kameraet, hvor han skrev «Speedy recovery Stef & Matteo», en hilsen til Stefanos Tsitsipas og Matteo Berrettini som de to siste dagene har måttet trekke seg fra ATP-sluttspillet med skade.

På sosiale medier har Ruud fått mye skryt for meldingen.

– Fantastisk gest, skriver en i kommentarfeltet til TennisTV på Instagram.

– Casper er pur klasse, skriver en annen.

– For en mann, skriver TennisTV selv på Twitter.

– Det er ikke alltid man får sjansen til å signere kameraet, så jeg tenkte det ville være gøy å skrive noe annet. Jeg kan ikke huske sist to spillere har måttet trekke seg fra denne turneringen. Tsitsipas har jo vunnet tidligere, og Berrettini spilte på hjemmebane. De er nok nedfor og triste, så jeg tenkte det var fint å ønske dem en rask rekonvalesens. Jeg vet ikke om de har sett det, men jeg kan bare ønske dem en rask tur tilbake, og så er jeg sikker på at vi får se dem i Australian Open sterke og klare igjen, sier Ruud til VG.

På pressekonferansen etter kampen ga Norrie honnør til Ruud, og mente han ikke hadde sett nordmannen serve bedre noen gang.

– Nå blir det en avgjørende kamp mellom Rubljov og Ruud for å ta seg til semifinalen, hvem tror du vinner der?

– Godt spørsmål. Jeg har sett Andrej spille strålende mot Tsitsipas tidligere denne uken, hvor han servet veldig bra. Casper spilte også veldig bra mot Novak (Djokovic) også. Jeg vil si at det er 50/50. Jeg kan ikke skille de to. Kommer til å bli avgjort av hvem som server best. Hvis Andrey spiller på sitt beste, så kan han være et lite hestehode foran. Hvis jeg må si noen, vil jeg si ham, men det kommer til å bli meget jevnt, sier Norrie til VG.

GOD START: Cameron Norrie tok kommandoen i det første settet.

Etter at greske Stefanos Tsitsipas måtte trekke seg med skade tidligere onsdag, ble Cameron Norrie motstanderen til Casper Ruud i nordmannens andre kamp i det gjeve ATP-sluttspillet.

Ruud regelrett knuste Norrie i finalen i San Diego Open i september med settsifrene 6–0, 6–2, men onsdag var det Norrie som startet klart best.

Briten vant det første settet 6–1, mye på grunn av mange upressede feil fra Ruud. Det andre settet ble langt jevnere og spillerne fulgte hverandre opp til 3–3. Så skrudde Ruud opp presisjonen, vant tre game på rad og dermed settet 6–3.

I det tredje, og avgjørende settet, var det Ruud som fikk det første servebruddet på stillingen 2–2. I egen serve gjorde Ruud jobben og vant settet til slutt 6–4.

Seieren er den første norske seieren i en kamp i ATP-sluttspillet, og gir Ruud 200 ATP-poeng og rundt 1,5 millioner kroner i premiepenger.

PS! Turneringen kan du følge på Discovery+.