Viktor Hovland skal spille med Tiger Woods: − Jeg har drømt om dette

De to første rundene av The Masters skal Viktor Hovland (25) gå sammen med golflegenden Tiger Woods (47).

DRØMMEGRUPPE: Viktor Hovland har blitt plassert i samme gruppe som legenden Tiger Woods i US Masters. Her er de avbildet sammen på Hero World Challenge i desember i fjor.

Hovland har havnet i samme gruppe som Woods og regjerende OL-mester Xander Schauffele i US Masters.

Det opplyser US Masters tirsdag.

Woods var involvert i en alvorlig bilullykke i 2021 og har ikke deltatt i mange turneringer siden. Han har dog vært å se i noen av de største turneringene, og blir dermed å se på den legendariske Augusta-banen denne uken.

Da VG ringer golfkommentator Per Haugsrud tirsdag kveld, har ikke 58-åringen fått med seg nyheten.

− Du, nå blir jeg altså så glad. Jeg blir helt satt ut. Jeg har drømt om dette, og Hovland har jo ennå ikke fått spille med Tiger i de største turneringene, så nå ble jeg glad, altså, sier Haugsrud til VG.

I EKSTASE: Golfkommentator Per Haugsrud ble overveldet da nyheten om at Viktor Hovland og Tiger Woods skal spille sammen i The Masters. Her fra hans tid som aktiv golfspiller.

− At Viktor havner i samme gruppe som Tiger sier alt om hvor han er i karrieren. Det er ikke sånn at disse tre trekkes sammen tilfeldig. De attraktive gruppene velges ut, og de har satt Hovland sammen med Woods, sier Haugsrud.

Haugsrud fortsetter å meddele sin store glede for drømmegruppen.

− Viktor og Tiger ... jeg blir helt på gråten. Glem påskeharen og påskeegget. Nå er jeg så glad, gjentar han.

The Masters sendes på Discovery+ og MAX fra torsdag.

Woods dominerte golfen stort på 1990-tallet og i starten av det nye århundret. Men masse utenomsportslig bråk gjorde at han var borte i flere år. Hans siste store seier var i nettopp Masters-turneringen i 2019.

Hovlandhar ikke vunnet en Major, som er en av de fire store turneringene (Masters, The Open, PGA Championship og US Open). I 2021 ble Hovland nummer 21 i Masters, og i 2019 ble han beste amatør i turneringen, altså samme år som Woods vant.

Hovland har vunnet en Tiger Woods-arrangert turnering to ganger, med bare 20 inviterte spillere, utenfor PGA-touren.

Trioen slår ut klokken 16.18 torsdag og 19.24 fredag.

18 spillere fra den omstridte LIV-touren, der pengene kommer fra Saudi-Arabia, skal også delta i The Masters.